A szabadság finom érintése

2019. június 21., péntek

A szabadság finom érintése

Július 4-én, csütörtökön, este 23:00 órakor a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón mutatjuk be a „30 éve szabadon” emlékév alkalmából A szabadság finom érintése című összművészeti előadásunkat Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár rendezésében. A műsorban fellép az InFusion Trio zenekar, Moussa Ahmed és Tóth Judit táncművészek, valamint Vellai Krisztina artistaművész.

Egyórás műsorunk üzenete, hogy minden művészeti ág egy tőről fakad, csupán kifejezőeszközeikben különböznek egymástól. Egymásra hatásuk a szabadság metaforája, hiszen az önkifejezés, a közös alkotás felszabadító érzése, a tükör állítása és az emberiség érzelmeinek-gondolatainak megjelenítése minden művészeti ág elsődleges célja.

Az egymásra ható művészetekből születő katarzisélmény felszabadító érzése ugyanaz a szabadság, mint amiben három évtizede élünk mi itt Közép-Európában. Összekapcsolódásukból mindig izgalmas, különleges produkciók születnek, olyan komplex művek, amelyek magába integrálják több művészeti ág jelrendszerét és az az alkotóművészek tehetségét.

A fiatal artisták, táncművészek és zenészek közös produkciójában a társművészetek egyensúlyban, a maguk valós művészeti értékeinek megnyilvánulásával alkotnak egy katartikus előadást, amellyel a zene, a hang, a látvány, a költészet, a mozdulat és az emberi teljesítőképesség határait feszegető cirkuszművészet egyenértékűségét hirdetik.

A szabadság finom érintése című műsorban az irodalom, az opera, a tánc-, a zene-, a színház- és a cirkuszművészet egyidejű jelenléte egyszerre veszi igénybe a néző szinte minden érzékszervét, támogatják, segítik, erősítik egymás művészi hatását.

A szabadság élményét szeretnénk átadni: hogy ne csak minket érintsen meg – szelíden, mint a szél –, hanem nézőinket is.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink