Cirkuszról matematikakonferencián

2019. július 08., hétfő

Cirkuszról matematikakonferencián

Gödöllőn rendezték a matematikatanárok 59. kárpátmedencei konferenciáját július 3-tól 6-ig, ahol Ez itt matekóra? címmel Molnár Ildikó és Számadó László tartott előadást a megnyitót követő három napon a cirkuszi rendhagyó órákról. A nagy hagyományokkal rendelkező továbbképzésen négy szekcióban hallgathatott előadásokat a 200 résztvevő. A cirkusz és a matematika kapcsolatára több mint 90 tanár volt kíváncsi.

Számadó László az elmúlt években rendszeresen tartott matematikaórákat a Fővárosi Nagycirkuszban az előadások után.

Molnár Ildikó bekapcsolódott a cirkuszpedagógiai programba, és diákjaival az iskolai órákon tovább gondolják a cirkuszban látottakat.

Ezeket a tapasztalatokat osztották meg a konferencia résztvevőivel. Megismertették a hallgatósággal a halálkerék, a tésztaszűrő és a ponthalmazok kapcsolatát, elemezték a zsonglőrök nadrágjának mintáját a matematika szemszögéből. Megmutatták a Tűzcirkuszhoz kapcsolható főnixszámokat, és a Repülőcirkusz által ihletett csillárszámokat.

Előadásuk legfőbb üzenete, hogy a gyerekek matematikaórákon is érezhetik jól magukat, a cirkusz varázslatos világának hangulata átvihető az iskolába.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink