Innovációs technikai megoldások a Cirkuszok éjszakáján

2019. július 19., péntek

Innovációs technikai megoldások a Cirkuszok éjszakáján

A Fővárosi Nagycirkusz július 13-án, a Cirkuszok éjszakáján különleges meglepetéssel kedveskedett a cirkuszművészet otthon maradt szerelmeseinek: négy kamerával, több szögből követhették nyomon a csak egy alkalommal látható előadást. Kulisszatitkok a különleges vetítésről.

Egy cirkuszban élő közvetítést készíteni nem új keletű dolog, mert a közösségi- és videó megosztó oldalakon bárki indíthat ilyen felvételt, viszont kreatív videós csapatunk több kamerával és különböző szögből mutatta meg az élő adást, ami egyedi eset, hiszen világszerte nagyon kevés cirkusz rendelkezik a Fővárosi Nagycirkuszhoz hasonló technikai felszereltséggel. Az élő közvetítés tapasztalt videós csapatunk számára is kihívás volt, mert ez a viszonylag új technika ezen az eseményen debütált először. Az évente egyszer megrendezésre kerülő Cirkuszok éjszakája egy kivételes esemény, ami különleges képi világot és közvetítést kíván, ezért olyan szögekből mutattuk meg a Facebookon a nézőknek az előadást, ahonnan a nézőtérről sem láthatnák. Ilyen volt például a kupolában elhelyezett kamera, ami felülnézetből mutatta a műsort, valamint a piszni árokban lévő kamera, ami által elképesztő közelségbe kerültek a nézők az artistákhoz, így még érdekesebb élményt és bensőségesebb hangulatot nyújtottunk az interneten csatlakozó nézőinknek.

Összesen négy kamerával közvetítettük a Graeser József által megálmodott műsort, de csak egy kamera mögött állt technikai személyzet, a másik három ugyanis robotkamera volt, amit kollégánk egy vezérlőpultról irányított és váltogatta a különböző képeket. A Facebookon élőben közvetített előadás szüneteiben pedig az idei év eddigi legemlékezetesebb pillanatait nézhette vissza az internetes közönség, akik kommentek formájában folyamatosan megoszthatták véleményüket, ezáltal ők is aktív részesei lehettek az előadásnak, amit hozzászólásaik alapján nagyon élveztek.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink