Kovács László és Kovácsné Négyesi Katalin, a Duo Kowy véleménye a Nemzeti Cirkuszművészeti Központról

2019. augusztus 05., hétfő

Kovács László és Kovácsné Négyesi Katalin, a Duo Kowy véleménye a Nemzeti Cirkuszművészeti Központról

„Aki azt mondja, hogy a Fővárosi Nagycirkusz helye a Városligetben van, annak igaza volt. Azért múlt időben, mert amikor még megvolt a vurstli és a Vidámpark, akkor tényleg egy szórakoztató központ része volt. De most már nincs ott Vidámpark, gyakorlatilag egy hontalan szigetté vált a Fővárosi Nagycirkusz. Egyedül ez az épület világított a sötét éjszakában, mert semmilyen szórakoztató hely nincs a környéken.

Most viszont azáltal, hogy bekerül a belváros szívébe és a vérkeringésébe, sokkal jobb helyen lesz. Mi annak idején, 1973-ban a Nyugati pályaudvarral szemben álló Kamara Varietében kezdtük a pályafutásunkat, ahol állandó teltházzal futottak a műsorok, mert aki sétált a körúton és szórakozási lehetőséget keresett, beült a műsorra. Így, hogy a Nyugati pályaudvar mellé kerül a cirkusz, nem kell kimenni a világ végére, és ha valaki nem akar az Állatkertbe menni, vagy fürdeni a Széchényi Fürdőben, az a belvárosban a többi színházzal és szórakoztató központtal együtt a cirkuszt is megtalálja. Közlekedés szempontjából is jó helyen lesz, mindenki megtalálja, benne van a napi forgalomban. Ettől jobb helyet nem lehetett találni. Hatalmas területen áll majd, ami szükséges a fejlesztésekhez. Erre nem lett volna esély az Állatkert melletti kis helyen. Valamint szerintünk fölösleges és rossz dolog, hogy a Fővárosi Nagycirkuszhoz tartozó intézmények szét vannak szórva a város különböző helyszíneire, de így egy helyen lesznek majd.

Megértjük, hogy sokan sajnálják, hogy költözik a cirkusz, mert 130 évig a Városliget volt az otthona, emlékezni kell a szépre és a jóra, de tovább kell lépni, mert ez szolgálja leginkább a cirkuszművészet érdekeit.”

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink