Donnert Márta artistaművész véleménye a Nemzeti Cirkuszművészeti Központról

2019. augusztus 06., kedd

Donnert Márta artistaművész véleménye a Nemzeti Cirkuszművészeti Központról

„Sokkal nagyobb, szebb, korszerűbb, kivitelezését és technikai felszereltségét tekintve a mai kornak megfelelő, világszínvonalú épületkomplexum épül fel, amiben a cirkusz épületén kívül megtalálható lesz a Baross Imre Artistaképző Iskola és a cirkuszmúzeum is.

Szerintem jó helyen lesz a Nyugati pályaudvarnál, mert nagyon jó a tömegközlekedés, a nézők számára pedig külön parkolókat alakítanak ki, így nem lesz olyan gond, mint a Városligetben, hogy bizonyos időszakokban nehéz parkolóhelyet találni. Az állatoknak is több helye lesz, ami szintén nem egy elhanyagolható dolog.

Az, hogy a Fővárosi Nagycirkusz 130 éve áll a Városligetben, egy gyönyörű hagyomány, aminek a megszűnése sokakat fájdalommal tölt el, hiszen valami elmúlik, de haladni kell a korral és újítani kell, ha ezt kívánja meg a magyar cirkuszművészet fejlődése. Remélem, hogy minden elképzelés megvalósul, mert akkor Közép-Európa legnagyobb ilyen komplexuma Budapest szívében lesz. Hajrá, drukkolok, hogy minden sikerüljön!”

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink