Tudtad-e? – Új nevet kapott a Fővárosi Nagycirkuszt és intézményeit fenntartó cég

2019. augusztus 08., csütörtök

Tudtad-e? – Új nevet kapott a Fővárosi Nagycirkuszt és intézményeit fenntartó cég

Tudtad-e, hogy 2019. június 27-től megváltozott a Fővárosi Nagycirkuszt, a Baross Imre Artistaképző Intézetet, a Művésztelepet és a cinkotai telepet fenntartó Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. rövidítve MACIVA neve? Az új név Nemzeti Artista-Előadó és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság lett, rövidített nevén Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft, angolul National Circus Arts Centre Nonprofit Ltd.

Mivel a frekventált helyen lévő Nyugati pályaudvar mellett, gyönyörű, zöld közparkkal körbevéve épül fel a cirkusz modern új épületének, a cirkuszmúzeumnak és az artistaképző iskolának helyet biztosító Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, adott volt a névváltoztatás, ami a világszínvonalú komplexumhoz méltó, illetve angol nevének köszönhetően külföldön is azonnal érthető, működésének lényegét összefoglaló név.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink