Keresztes Ildikó színművész, énekesnő, előadóművész zsűritagként vesz részt a Kötéltánc című dalpályázat élő döntőjén november 26-án

2019. november 11., hétfő

Keresztes Ildikó színművész, énekesnő, előadóművész zsűritagként vesz részt a Kötéltánc című dalpályázat élő döntőjén november 26-án

A Marosvásárhelyen született Keresztes Ildikó figyelemre méltó munkássága rendkívül szerteágazó. Első színházi szerepét 1988-ban, A költő visszatér című rockoperában kapta, majd olyan rangos darabokban csillogtatta meg a tehetségét, mint Az ifjúság édes madara, az Álomutazó, A költő visszatér, a Cabaret, a Chicago, az István, a király, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Jónás könyve, A 3 testőr, vagy az Égben maradt repülő.

Első szólóalbumát 1999-ben jelentette meg Nem tudod elvenni a kedvem címmel, amit még további öt követett, melyekből három aranylemez lett. Számtalan albumon működött közre, többek között több Supra Hits! válogatáson, Kormorán albumokon, Balázs Fecó, az Edda Művek és az Omega albumain. A magyar rock-és könnyűzene sztárjaival énekelt duetteket, például Varga Miklóssal, Forgács Péterrel, Hobóval, vagy Oláh Ibolyával.

A televíziónézők A Dal, a Sztárban sztár, a Rising Star, a Hal a tortán, a Nagy duett, a Szenzációs Négyes, a Star Academy és az X-Faktor című műsorokból ismerhetik.

Szakmai elhivatottságát és profizmusát többek között a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink