Ló-és hadtörténelem a Fővárosi Nagycirkuszban

2019. november 15., péntek

Ló-és hadtörténelem a Fővárosi Nagycirkuszban

Tegnap délután, Sándor András a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai programjához tartozó rendhagyó történelemórát tartott Kis magyar ló-és hadtörténelem címmel a vecsési Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos tanulóinak. Az óra a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című téli műsorhoz kapcsolódó játékos feladatokból állt.

A Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai programjai közé tartoznak a több, mint három évvel ezelőtt elindított rendhagyó órák. Ezeken a cirkuszi előadások után tartott, az iskolai tananyaghoz kapcsolódó, negyvenöt perces, személyiségfejlesztő, kritikai-és történeti gondolkodást elősegítő, interaktív órákon eddig több ezer diák vett részt.

Miután a diákok megtekintették a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadást, a manézsban egy három pillérre épülő rendhagyó történelemórán vettek részt. A Fővárosi Nagycirkusz téli előadása a távoli Jakutföldről érkezett artistaművészek produkcióiból épül fel, így adott volt a téma: Jakutia elhelyezkedése, természetföldrajza, a jakut lovak megjelenése, tartása és hasznosítása, valamint terítékre kerültek híres, lovakkal összefüggésbe hozható személyek és nemzetek.

A hat csoportra osztott tanulók egy tizenhárom kérdéses feladatsort oldottak meg, amit aztán Sándor Andrással közösen átbeszéltek. Az új ismeretek elsajátításán felül minden tanuló édes jutalomban részesült.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink