Elindult a Lázár Ervin Program a Fővárosi Nagycirkuszban  

2019. november 25., hétfő

Elindult a Lázár Ervin Program a Fővárosi Nagycirkuszban   

 

November 15-én hivatalosan elindult a kormány által kezdeményezett Lázár Ervin program, melynek célja, hogy minden általános iskolás diák szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül tanévenként egyszer ingyenesen részesüljön kulturális élményben. A hatodikos évfolyamok cirkuszművészeti előadásokat tekintenek meg. Múlt héten közel 1500 hatodik osztályos tanuló látogatott el Budapestről, Veszprém megyéből és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Fővárosi Nagycirkusz számára mindig kiemelten fontos volt az esélyegyenlőség megteremtése, ezért három évvel ezelőtt a világon elsőként vezette be és dolgozta ki vak-és gyengénlátó társaink számára az audionarrált előadásokat. A cirkuszművészetben sohasem számított a faji,- nemi, vagy vallási hovatartozás, mert ez a művészeti ág az emberi akarattal létrehozható csoda művészete.

A Fővárosi Nagycirkusz már a Lázár Ervin Program tesztelésében is részt vett, amely egy egyedülálló lehetőség a kulturális esélyegyenlőség megteremtésére, mert az általános iskolai diákok lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül, életre szóló, komplett kulturális élményekkel gazdagodnak. Az ingyenes utazásnak és kulturális élménynek köszönhetően az esetleg halmozottan hátrányos helyzetű és roma származású fiatalok is részesülnek előadó-művészeti élményben. Sokan a programnak köszönhetően járnak először a fővárosban és válnak a művészetet értő, befogadni képes és gondolkodó fiatalokká.

A Lázár Ervin Program keretében a Fővárosi Nagycirkuszba érkező diákok megtekintették a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadást, a pedagógusaik pedig egy az előadó-művészeti intézmény munkatársai által kidolgozott, a tanulók életkori sajátosságaihoz igazodó, rendhagyó humán tanórához készített munkafüzetet és tanári segédletet kaptak. Ez a pedagógiai segédanyag döntően a humántudományok tananyagába illeszthető ajánlásokat és feladatokat tartalmaz, amely segíti az előadást követő tanórai feldolgozást.

A Lázár Ervin Program folytatódik a Fővárosi Nagycirkuszban, hetente körülbelül 7.800, májusig 98.000 gyermeket és tanáraikat várják sok szeretettel a nemzeti előadó-művészeti-intézmény munkatársai.

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink