Alketa Haxiu, az Albán Nemzeti Cirkusz igazgatója és művészei szerdán Budapesten jártak

2019. november 29., péntek

Alketa Haxiu, az Albán Nemzeti Cirkusz igazgatója és művészei szerdán Budapesten jártak

Októberben a Fővárosi Nagycirkusz Tiranában, az Albániai Magyar Kulturális Napokon nagy sikerrel mutatta be A szabadság finom érintése című összművészeti darabját. A turné során jó kapcsolat alakult ki az Albán Nemzeti Cirkusz művészeivel, akik szerdán Budapestre látogattak, ahol két tartalmas napot töltöttek el.

Alketa Haxiu, az Albán Nemzeti Cirkusz igazgatója és művészei szerdán megtekintették a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című téli műsorát, majd a jövőre hetven éves fennállását ünneplő Baross Imre Artistaképző Intézetet és a Művésztelepet. Ezután az Emberi Erőforrások Minisztériumában találkoztak Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárral és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztossal, majd Arian Spasse albán nagykövet úrral kiegészülve megtekintették a Nemzeti Színházat.

A héten Albániát sújtó természeti katasztrófa kapcsán, mély együttérzésünket szeretnénk kifejezni az áldozatok családtagjai felé.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink