Átadták a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjait  

2020. január 13., hétfő

Átadták a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjait   

 

Tegnap este ünnepélyes keretek között, a Szépművészeti Múzeum felújított, impozáns Román Csarnokában hirdették ki a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasait.

A Royal Circus Különdíját Gia Eradze, az Orosz Állami Cirkusz művészeti igazgatója adta át a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezőbizottságának és Graeser Józsefnek, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetőjének, valamint a Rosgoscirk Különdíját a Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland című műsorban fellépő Jen Bricker légtornásznak.

Vladimir Shaban az általa igazgatott cirkusz különdíját Julot Cousins-nak, a „B” versenyprogramban előadott hulahopp lengőrúdon produkciójáért ítélte oda.

Az „A” versenyprogramban indult ifjú magyar tehetség, Szlavkovszki Zsolt Vladislav Kornienkotól, az Ukrán Nemzeti Cirkusz Különdíját vette át. 

José Valencia kopfstand zsonglőrt, a Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland című műsorban nyújtott teljesítményét ismerte el Maria Teresa Chirinos Versace, a Podartes Circus Perú igazgatója.

Az Etiópiából érkezett Trio Black Diamond gúlaszámáért a Cirkusz Világszövetség Különdíját Mata Zsuzsa ügyvezető igazgatótól vette át.

Maka Gyula, a Fővárosi Nagycirkusz műsorvezetője és Kelly Endrész Bánlaki színésznő, énekesnő, előadóművész a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon nyújtott műsorvezetői munkájuk elismeréseként László Endresztől, az általa igazgatott Blackpool Tower Circus Különdíját vették át, valamint a Fővárosi Nagycirkusz zenekara kapta meg ezt a Különdíjat.

A nemzetközi zsűri elnöke, Peter Dubinsky, a Firebird Productions Különdíját a B” versenyprogram bohóctriójának, Emelin & Zagorskynak ítélte.

A Chinese Acrobatic Troup Különdíját Sun Lili adta át a fiatal magyar tehetségeket bemutató Newcomer Showban fellépő Varga Riko Manuel zsonglőrnek.

A Cirque d'Hiver Bouglione Különdíját Joseph Bouglione adta át a spanyol-olasz Yves & Ambra duónak kiemelkedő levegőszámukért.

A Sakha Diamond Circusnak Fabio Montico adta át az Olasz Nemzetközi Cirkuszfesztivál Különdíját.

China National Acrobatic Troup – Black and White Fantasy számáért a Cirque du Soleil Különdíját vette át Pavel Kotovtól, a Cirque do Soleil casting directoratól.

A Magyar Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének Különdíját az elnök, Eötvös Tibor a magyar Duo Tessának adta át álló sitz produkciójukért.

A Central European Circus Art Association (CECA) Különdíját Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos a Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland című műsorban lengő kínai rúd zsánerrel fellépő Herczeg Richárdnak nyújtotta át.

A Nemzeti Színház Különdíját az amerikai Nat and Jo-nak adta át, a Magyar Teátrumi Társaság Különdíját pedig a magyar-olasz Duo Togni érdemelte ki levegőszámáért.

Sergei Sargujev az általa igazgatott Sakha Diamond Circus Különdíját az Yves & Ambra duónak nyújtotta át.

Helmut GrosschurtEuropean Circus Assosiation díját Varga Riko Manuel, zsonglőrnek adta át, a Moszkvai Nagycirkusz Különdíját Tatjana Zapashnaia nyújtotta át a Kolev Sistersnek duo emelőszámuk elismeréséül, a Chimelong Circus Különdíjával pedig Min Ruan az Equivokee bohóctriót tüntette ki.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink