Gyászmise Felföldi Anikó színésznő emlékére

2020. január 24., péntek

Gyászmise Felföldi Anikó színésznő emlékére

A 81 éves korában, január 7-én elhunyt Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Budapesti Operettszínház örökös tagjára gyászmisén emlékezhet minden tisztelője.

Az emlékmise helyszíne: a Budapesti Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom (1065 Budapest, Pethő Sándor u. 2.)

A mise időpontja: 2020. január 30 csütörtök 16.00 óra

A szervezők kérik, hogy a misére érkezők ne vigyenek csokrot, koszorút, amennyiben virággal szeretnének érkezni, számukra a művésznő kedvenc virágát, egy szál fehér rózsát javasolnak. 

Felföldi Anikó 1966 óta tagja, 1994-től pedig örökös tagja volt a Budapesti Operettszínháznak, operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta.

Temperamentuma, remek tánctudása főként szubrett szerepekben érvényesült. Hosszú időn át vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker szerepében (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban), de fellépett a világ számos más pontján is.

2014-ben kifejezetten neki írták az Amerikai komédia című produkció egyik karakterét, Mrs. Irene Roet, a „fékezhetetlen életkedvű asszonyt”.

2018. április 26-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában ünnepelték a művésznő 80. születésnapját, amelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében Hegedűs D. Géza díszoklevelet adományozott a részére. (Fotónk ezen az estén készült.)

Pályája során több nagy sikerű filmben és tévéjátékban is szerepelt.

Felföldi Anikó elnökségi tag volt a Magyar Színész Kamarában, részt vett az Előadói Jogvédő segélyezési munkájában. Színitanodákban vizsgáztatott, rendszeres tagja volt a Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrijének.

Az elmúlt években közel százszor formálta meg Matyi édesanyját  a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a cirkuszban című produkciójában.

A művésznőt a Budapesti Operettszínház és a Fővárosi Nagycirkusz (Nemzeti Cirkuszművészeti Központ) saját halottjának tekinti.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink