Cirkuszparádé a Városligetben

2012. április 19., csütörtök

Április 21-én, a Cirkusz Világnapján rövid beszéddel és az I Love CIRKUSZ jelvény ünnepélyes kitűzésével indult a Cirkuszmisszió. A színpadon felléptek a legfontosabb magyar cirkuszművészeti szervezetek képviselői, akik produkcióikkal és a közönség bevonásával népszerűsítették a cirkuszt, az ezerarcú előadóművészetet.

 

Dr. Kriza Zsigmond, a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója rövid beszédben úgy fogalmazott: a cirkusz ezerarcú művészet, amelyben minden generáció megtalálja az értéket és izgalmat. A világhírű Rippel testvérek felelevenítették artistaképzős éveiket és a fellépéseket kísérő izgalmakat. Majd feltűzték az ismeretterjesztő és népszerűsítő kampány kitűzőjét. Több százan figyelték a profi és amatőr zsonglőrök, bűvészek mutatványait a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon, sokan maguk is bekapcsolódtak a produkciókba. Az ideiglenes szabadtéri „porondon” mindenki megmutathatta, mit tud vagy mit tanult ezen a napon: a gyerekek legszívesebben tányért pörgettek, hatalmas tapsot kapott az a nagymama, aki nemrég kezdett ismerkedni a bűvészkedéssel. A Fővárosi Nagycirkusz Cirkusz a javából című nyári előadásának szereplői meglepetéssel is készültek: a Saabel család gyönyörű kutyái jókedvvel tűrték, hogy lelkes gyerekek simogatják őket, a Rastelli fivérek pedig Frank Sinatra egyik dalát is elénekelték. Dr. Kriza Zsigmond, a világnapi eseményt szervező MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hagyományt szeretne teremteni ezzel a jóhangulatú szabadtéri családi programmal, legközelebb a gyereknapon várják a szülőket és gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz elé.

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink