Cirkusz a javából

2012. április 18., szerda

Cirkusz a javából

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden év áprilisában, a harmadik szombaton tartják a Cirkusz Világnapját. Az önfeledt családi program felhívja a közönség és a kultúrpolitika képviselőinek figyelmét a cirkuszművészet értékeire.

Éppen ezért ezen a napon indul a Cirkuszmisszió, a hazai cirkuszművészek ismeretterjesztő és cirkuszt népszerűsítő kampánya. A Fővárosi Nagycirkusz előtt híres európai cirkuszdinasztiák vonulnak fel: a hetvenéves családi tradíciót folytató zenebohócok, a Rastelli fivérek és a legendás olasz Saabel család.

A cirkusz épülete előtt felállított szabadtéri színpadon a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek előadásával indul a műsor, majd fellépnek a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia ifjú artistái, a tatai Talentum Iskola diákjai és lesz alternatív cirkuszi produkció is.

A Corodini Országos Bűvészegyesület bűvészeitől még trükköket is elleshetnek a nézők. A Magyar Zsonglőregyesület tagjai sem csak a színpadon mutatják be fergeteges produkcióikat: segítségükkel a gyerekek és szüleik is megtanulhatnak három labdával zsonglőrözni. A Reflexshop munkatársai yoyozást oktatnak, a gyerekek pedig lerajzolhatják kedves cirkuszi élményüket és fizimiskájuk átalakításával pillanatok alatt maguk is bohóccá válhatnak.

A cirkuszrajongók a kivetítőn és a Cirkusz a javából című előadások előtt megtekinthetik a különleges kamerával forgatott videofilmet, amely testközelből mutatja be a cirkuszművészetet. A Cirkusz Világnapját, a Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott Cirkuszmisszió e jeles eseményét a MACIVA Nonprofit Kft. azzal ünnepli, hogy április 21-én a Fővárosi Nagycirkusz aznapi előadásaira féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink