Tihany 100 kiállítás

2015. december 31., csütörtök

Tihany 100 kiállítás

Vannak olyan művészek, akik mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Czeisler Ferenc, művésznevén Tihany, az artista világ atyja, 1916-ban született Magyarországon.

Különös életpályája már gyermekkorában indult, mikor is, 13 éves gyerekként kivándorolt Uruguayba szerencsét próbálni. Pár év múlva visszatért hazájába és először utcai mutatványosként, majd hivatásos bűvészként kereste a kenyerét. 1953-ban családjával Brazíliában telepedett le és megalapította a Tihany Bűvész cirkuszt, amely több mint ötven éves fennállása során a dél-amerikai kontinens legszebb cirkuszává vált. Több mint ötven éve a világ egyik legsikeresebb és legjelentősebb utazó cirkusza az övé. Tihanyi úr 1984-ben vonult vissza, mint előadó, idén 100 éves, Las Vegasban él, és onnan figyeli aktívan a világ cirkuszművészetét.

1955 – Tihany Bűvész cirkusz megalapítása

1978 - Academy of Magical Arts előadói díj

1987 - Masters Fellowship díj

A világszerte ismert és tisztelt művész 1996 óta a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének állandó tagja, 2004-től pedig a nagy tekintélyű testület örökös elnöke.

A fesztivál ideje alatt rendezzük meg a Tihany 100 kiállítást, amellyel a Las Vegasban élő világhírű bűvészt, Czeisler Ferencet köszöntjük 100. születésnapja alkalmából

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink