Nemzeti intézmény a MACIVA

2012. augusztus 03., péntek

gyereknap

Balog Zoltán miniszter úr a Fővárosi Nagycirkuszt fenntartó MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft-t nemzeti előadó-művészeti szervezetté minősítette.


Kedves Cirkuszbarátok!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Balog Zoltán miniszter úr a Fővárosi Nagycirkuszt fenntartó MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft-t nemzeti előadó-művészeti szervezetté minősítette.

A cirkusztörténeti elismerés eredményeképpen intézményünket a jövő évtől - a Magyar Állami Operaházhoz és a Nemzeti Színházhoz hasonlóan – hazánk kulturális csúcsintézményei között fogják számon tartani. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon közel 200 éves hagyományokra visszatekintő cirkuszi műfaj elfoglalta méltó helyét a művészeti szférában.  A cirkuszművészet elismertetésében a MACIVA ezzel nemzetközileg is figyelemre méltó eredményt ért el.

Köszönöm kedves nézőinknek, hogy cirkuszszeretetükkel hozzájárultak a műfaj magyarországi sikeréhez. Kérem, hogy osztozzanak örömünkben és látogassanak el a jövőben is a nemzeti intézménnyé lett Fővárosi Nagycirkuszba!

Budapest, 2012. július 4.

  dr. Kriza Zsigmond

ügyvezető igazgató

MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink