Díszelőadás artistadíjakkal  

2017. március 17., péntek

Díszelőadás artistadíjakkal   

Díszelőadásssal ünnepelte a március 15-ei nemzeti ünnepet a Fővárosi Nagycirkusz. Napközben a cirkusz előtt tett tavaszköszöntő köröket a jövő héten újra műsorra kerülő Lúdas Matyi a cirkuszban című produkciónk szamarakkal vontatott szekere, az előadás Kisbírója, vagyis Maka Gyuszi pedig ki is kiáltotta a produkció hírét a járókelőknek, majd a díszelőadásra érkezőknek.

A délután három órakor kezdődött díszelőadás több szempontból is rendhagyó volt. A Himnusz éneklésére az Oscar-díjat nyert Mindenki című filmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa érkezett hozzánk. Velünk tartott a film szereplői közül Bregyán Péter színművész és az egyik kislány alakítója, Gáspárfalvi Dorka is, akire nézőink a cirkusz manézsából is emlékezhetnek, hiszen a tavalyi nagy sikerű Atlantisz gyermekei című műsorunk egyik főszereplője volt.

A forradalom hőseiről ünnepi beszédében dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár emlékezett meg, majd a hagyományoknak megfelelően két cirkuszművészeti díjat adtunk át egy kiemelkedő tehetségű, pályakezdő artistának és egy nagy tekintélyű, beérkezett művésznek. A Cirkuszművészet Ifjú Csillaga díjat Dittmár Laido vehette át cirkuszunk szakmai vezetőjétől, Graeser Józseftől, a Tihany Cirkuszművészeti Életműdíjat Simon Árpádnak adta át dr. Maruzsa Zoltán, Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, valamint Eötvös Tibor, a Magyar Artistaművészek Szakszervezetének elnöke.