Debütált a jégcirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

2017. április 09., vasárnap

Debütált a jégcirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

Telt ház előtt hatalmas sikerrel mutatta be legújabb műsorát, az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág című jégrevüt a Fővárosi Nagycirkusz. 

Légkerekek, suhanó, korcsolyázó zsonglőrök, magaskorcsolyások, ugróköteles akrobaták, bicikliző vagy kézen korcsolyázó artistaművészek, bukdácsoló bohócok, levegőakrobaták, gyorsöltözők és erőemelők ejtették ámulatba a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsorának premierjén. A világhírű Nikulin Cirkuszból érkező, egyedülálló orosz cirkuszi társulat az emberi teljesítőképesség határait feszegető magas szintű művészet képviselője, amelyet látványos jelmezek és dinamikus mutatványok sora is bizonyított a porondon.  

A Fővárosi Nagycirkusz küldetésének tartja, hogy minden műsorában lehetőséget nyújtson magyar művészeknek – feltörekvő fiatal tehetségeknek vagy tapasztalt, idősebb artistáknak –, hogy bemutatkozhassanak a budapesti porondon. A külföldi vendégművészek mellett a csúszós arénában négy hazai ifjú talentum is porondra lépett: az idei Cirkuszművészet Ifjú Csillaga díj nyertese, Dittmár Laido, aki nagycirkuszi szereplése után a Cirque du Soleil művészeként folytatja karrierjét, a budapesti porondon partnernőjével, Vellai Krisztinával egy különleges levegő-zsonglőrszámot mutatott be. Földváry Balázs légkerék-számával, Pajor Szilvia pedig különleges levegőspirál-produkciójával hódította meg a közönséget.

Több mint 10 esztendeje nem volt jég a cirkusz manézséban. Az épületben 1971 óta ötödik alkalommal mutattak be jégrevüt, s ez az első alkalom, hogy a cirkusz saját maga fogott a jég építésébe. Hetekkel ezelőtt elkezdődtek az előkészítő munkálatok, a jégépítés során közel 2 km cső került lefektetésre a cirkusz manézsában, amelyekben mintegy 1,5 m3 (= 1500 liter) fagyálló folyadék kering. Hozzávetőleg 12 500 liter vizet fagyasztottak le a kellő vastagságú jégtakaró biztosításához.

Az Antarktisz gyermekei- Jégbe zárt cirkuszvilág című jégcirkuszi előadást augusztus 27-ig láthatja a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink