Virágba borult a Fővárosi Nagycirkusz  

2017. április 14., péntek

Virágba borult a Fővárosi Nagycirkusz   

 

Tavaly a Föld napján 127 fát ültettek el az akkor 127 éves Fővárosi Nagycirkusz művészei és munkatársai négy különböző helyszínen, demonstrálva elkötelezettségüket környezetünk megóvásáért, valamint felhívva a figyelmet, hogy a Föld természeti kincseinek megóvása közös ügyünk.

Idén pedig, április 13-án a közelgő húsvéti ünnepek alkalmából, a Fővárosi Nagycirkusz előtti virágládákat töltötték fel a dolgozók élettel, 128 tő muskátli hirdeti a tavaszt és az újjászületést.

A cirkusz manézsában azonban tombol a tél, jégpáncél borítja a porondot. Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág előadásban látható a világhírű Nikulin Cirkusz társulata, valamint fiatal magyar tehetségek is porondra lépnek. Az egyedülálló orosz cirkuszi társulat az emberi teljesítőképesség határait feszegető magas szintű művészet képviselője. Látványos jelmezek és dinamikus mutatványok sora kápráztatja el a közönséget, amint a korcsolyázó zsonglőrök, magaskorcsolyások, ugróköteles akrobaták, bicikliző vagy kézen korcsolyázó artistaművészek végigsuhannak a jégen, amelyen a rajta bukdácsoló bohócok okoznak vidám pillanatokat, hogy aztán a levegőbe váratlanul felemelkedő artistáknak, kacér gyorsöltözőknek vagy kiegyensúlyozott erőemelőknek adják át a helyüket.