A Cirque du Soleil sztárjai is kíváncsiak voltak a Jégbe zárt cirkuszvilág című műsorunkra

2017. máj. 11., csütörtök

A Cirque du Soleil sztárjai is kíváncsiak voltak a Jégbe zárt cirkuszvilág című műsorunkra

Az igazgatói páholyban találkoztunk a héten Budapesten vendégszereplő Varekai című darab sztár artistáival, akik Fekete Péter miniszteri biztos meghívására tekintették meg a Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei című műsorunkat. Hangos, támogató hurrogásokkal biztatták mindvégig a manézsban dolgozó kollégáiknak, az előadás végén álló tapssal köszönték meg a munkájukat.

Az előadás után a külföldi vendégeink a projektirodánkban megismerkedtek Magyarország cirkuszépítési terveivel is, sőt, néhány lépés erejéig maguk is jégre merészkedtek.

A csapat tagja volt az orosz Sergey Cherkasov is, aki a 2002-es Cirkusz és varázslat! című nyári műsorunkban a Puzanov ugródeszka csapat tagjaként öt hónapig a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel. Lelkes élménybeszámolót tartott számunkra a 15 évvel ez előtti emlékeiről és megmutatta akkori öltözőjét is. Az artista a következő évben, 2003-ban csatlakozott a Cirque du Soleil társulatához, azóta a Varakei című műsorral járja a világot. Minden földrészt bejárt már a produkcióval, viccesen hozzátette, talán már csak pont az Antarktiszra nem jutott még el vele.