Élményszerű tanulás a cirkuszban

2017. máj. 26., péntek

Élményszerű tanulás a cirkuszban

Hol is lehetne hitelesebben, élményszerűbben beszélni geometriáról, súrlódásról, centrifugális erőről vagy akár földrajzról, különböző nemzetiségek sajátosságairól, mint a cirkusz porondján.

A Fővárosi Nagycirkusz havi cirkuszművészeti műsoros-beszélgetős pódiumestjének, az ARTista Cafénak a nyári szünet előtti utolsó iskolai hónapban a témája az oktatás formái, lehetőségei lesz a cirkuszban.

IDŐPONT: 2017. MÁJUS 29. HÉTFŐ 18.00
HELYSZÍN: FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZ

A Fővárosi Nagycirkuszban is meghonosítottuk - a színházakba és a múzeumokba már korábban beköltözött - pedagógiát. Az előadások megtekintése után számos alkalommal rendhagyó órákat tartunk manézsunkban iskolai osztályok számára felkért pedagógusok segítségével.

Hogyan lehet játszva oktatni a cirkuszban? Erről beszélgetünk majd. Az estet ezúttal is Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezeti majd.

Elfogadta már meghívásunkat:

- Kardos Kata, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai koordinátora
- Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója
- Számadó László matematikatanár, tankönyvíró (Óbudai Árpád Gimnázium) és két diákja
- Deme Edina múzeumpedagógus (Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria)
- Haik Viktória, a Gózon Gyula Kamaraszínház tagja, drámafoglalkozás-vezető
- Németh Kristóf színművész

A beszélgetés közben bemutatunk két számot a Jégbe zárt cirkuszvilág című műsorunkból: Pajor Szilvia levegőspirál, Dittmár Laido zsonglőrprodukciójával érkezik. Vendégünk lesz Kerékgyártó István, aki részletet olvas fel a Trüffel Milán című regényéből, Fehér Béla előadóművész pedig a De nehéz az iskolatáska című slágert adja elő.

A PROGRAM INGYENES!

Az est második részében, a kötetlen beszélgetés alatt szokásunkhoz híven, a Dallmayr jóvoltából mindenkit vendégül látunk egy-egy csésze teára, kávéra, sőt, ezúttal jeges kávéra is.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN CIRKUSZRAJONGÓT,!

HÍVJÁTOK EL BARÁTAITOKAT IS, OSSZÁTOK MEG FACEBOOK ESEMÉNYÜNKET!

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.