Gyermeknap a Fővárosi Nagycirkuszban

2017. máj. 29., hétfő

Gyermeknap a Fővárosi Nagycirkuszban

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Fővárosi Nagycirkusz gyermeknapi programjának központi témája a költő Toldi című műve köré összpontosult. Erő-térré alakult a Fővárosi Nagycirkusz előtti terület, ahol kicsik és nagyok bátorságpróbákon tehették próbára az erejüket: petrencés-rúdtartó versenyen, akadálypályán, malomkő hajításban, ügyességüket pedig a drótkötélen való egyensúlyozásban. Az igazán bátrak pedig a nyakukba vehettek egy óriáskígyót. Az aszfalton krétákkal mutathatták meg művészi tehetségüket, a levegőbe pedig hatalmas színes buborékokat varázsoltak a gyermekek.

Tarsoly Kriszta és a cirkusz porondmestere Maka Gyuszi állatokkal kapcsolatos kvízkérdéseire a helyesen válaszolókat változatos ajándékokkal jutalmazták. A cirkuszi mutatványok szerelmeseit a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola diákjai bűvölték el magas szintű zsonglőr és hullahopp karika produkcióikkal. A Fővárosi Nagycirkusz eltökélt a felelős állattartás iránt, amiről Rezván Nikolett artista-állatszelidítő mesélt, és tartott bemutatót Happy nevű kutyusával, ahogy a Tordasi Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Oktatási Egyesület is, akik a fogyatékkal élő embereket motiválják kutyáikkal a terápiák során. Eljöttek a Rippel fivérek, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes világ és Európa-bajnok sportoló is.

Az illúziók és csodák világát Kaszányi Roland, Szabó László és Tóth Laca interaktív bűvész showja varázsolta a cirkusz előtti térre. A cirkusz előterében pedig egész nap ingyenes arcfestés, lufihajtogatás, állatsimogató és szerencsekerék várta az érdeklődőket. Kabai Alex, a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a cirkuszban című műsorának főszereplője pedig ismert slágerekkel örvendeztette meg az összegyűlt tömeget.

Köszönjük, hogy velünk tartottak a gyermeknapi programjainkon, jövőre is nagyszerű hangulattal és programokkal várjuk a családokat!


URB4783
URB4828
URB4866
URB4961
URB4985
URB5010
URB5079
URB5116
URB5123
URB5136