A budapesti cirkuszfesztivállal nyitják meg a modern kori cirkuszművészet 250. évének ünnepségsorozatát!

2017. július 03., hétfő

A budapesti cirkuszfesztivállal nyitják meg a modern kori cirkuszművészet 250. évének ünnepségsorozatát!

A budapesti cirkuszfesztiválon nyílik meg a jövőre 250 esztendős modern kori cirkuszművészet jubileumi évének nemzetközi ünnepségsorozata.


Az első modern cirkusz 1768 január 9-én nyitotta meg kapuit a londoni Westminster híd mellett, Philip Astley vezetésével, akit emiatt a modern cirkusz atyjának kiáltottak ki. Bár ennek az eseménynek az évfordulójáról egész Európában megemlékeznek, az ünnepségsorozat nyitó eseménye a 2018-as budapesti cirkuszfesztiválon kerül majd sor az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA – European Circus Association) döntése értelmében – közölte a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) pénteken az MTI-vel. A döntés nagy horderejű, hiszen az eddig is kiemelt figyelemmel kezelt 20 éves Budapest Cirkusz Fesztivál az ECA döntésével még nagyobb jelentőséget kap.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink