Elhunyt id. Picard Vilmos, az artistaszakma "Vili bácsi"-ja

2017. augusztus 03., csütörtök

Elhunyt id. Picard Vilmos, az artistaszakma "Vili bácsi"-ja

Ismét fekete zászló leng a Fővárosi Nagycirkuszon

Ismét elment egy nagy öreg, a tavaly Tihany Cirkuszművészeti Életműdíjat kapott id. Picard Vilmos, mindannyiunk, az artistaszakma “Vili bácsi”-ja.

Nemzeti előadó-művészeti intézményünk, a Fővárosi Nagycirkusz valamennyi munkatársa nevében őszinte részvétemet és együttérzésemet fejezem ki a családnak.

Fekete Péter
igazgató

id. Picard Vilmos több mint 60 évet töltött el aktívan a cirkuszban.

Cirkuszi családból származott, s szinte minden munkakörben megfordult.

Mint artista, a legelső magyar cirkuszművészek között volt, aki a ’60-as években az Amerikai Egyesült Államokban, a világ legnagyobb cirkuszában, a Ringling Cirkuszban több éven keresztül – családjával együtt – fellépett. Testvérével, Attilával és feleségével, Katival együtt létrehozott egykerekű-produkciójuk világszerte ismert volt. Később feleségével közösen elegáns galamb számmal, majd kiskutyákkal előadott humoros produkcióval dolgozott.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink