Lúdas Matyi a cirkuszban

2017. augusztus 17., csütörtök

Lúdas Matyi a cirkuszban

Októberi műsorunkban – amelyet elsősorban az általános és középiskolás korosztály számára állítottunk össze –, egy-egy meghatározó alkotás szerepel a magyar és világirodalom témaköréből. Fazekas Mihály Lúdas Matyija, valamint Shakespeare Rómeó és Júliája a cirkuszművészet eszközeinek segítségével elevenedik meg a Fővárosi Nagycirkusz porondján, s az előadásokhoz kapcsolódóan minden napra tervezünk egy-egy különleges, interaktív rendhagyó órát a diákoknak.

Lúdas Matyi a cirkuszban

2017. október 11-23.

A Lúdas Matyi a cirkuszban produkciónkat elsősorban általános iskolás diákoknak hoztuk létre, hiszen Fazekas művével már 6. osztályban találkoznak a nebulók. Előadásunk egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló. Hangulatokkal, érzésekkel és erős szimbólumokkal jelenítjük meg a történetet és üzenetét, melyben – az eredeti történettől eltérő módon – szerepet kap az alázat, a bizalom, az egymásra figyelés, az egyensúly, a szorgalom, a szelídség, a belső tisztaság, a hűség és végül a megbocsátás és az irgalom is. Csupa olyan erény, amelyek a cirkusz világában alapvetőek és természetesek, amelyek nélkül nem képzelhető el igazi cirkusz, és melyeket így, a cirkusz nyelvét használva könnyen át tudunk adni a közönségnek. Előadásaink után interaktív, játékos rendhagyó órákat tartunk: rendhagyó biológiaóránkon a gyerekek megismerkedhetnek a háziállatokkal, s a felelős állattartásról is beszélgetünk. A nagyobbakat rendhagyó irodalom- és matematikaóra várja.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a nagy sikerre való tekintettel jövő évben március 15. és április 2. között visszatér a Lúdas Matyi a cirkuszban a Fővárosi Nagycirkusz műsorára!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink