Gőzerővel folynak a felvételik a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnáziumban

2017. augusztus 27., vasárnap

Gőzerővel folynak a felvételik a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnáziumban

A Fővárosi Nagycirkusz Hungária úti művésztelepén napok óta folynak a felvételik. Vasárnap az újonnan induló clown/bohóc kurzus jelentkezői dolgoztak együtt. A felvételin a jelölteknek először csoportos munka keretében kellett számot adniuk improvizációs készségükről, együttműködési, a csapathoz való alkalmazkodási, és koncentrációs képességeikről. Az egyéni maghallgatásokon a különleges képességekről, hangszeres, artistaművészeti, akrobatikus és színészi tudásról adtak számot a felvételizők.

Greifeinstein János és Méhes Csaba az induló osztály osztályfőnökei gyorsan megalapozták, a hangulatot. Vizsgadrukkjuktól, feszültségtől, szorongástól hamar levetkőztették a jelentkezők. - Itt csapatmunka folyik, s ebbe a csapatba még mindig lehet becsatlakozni - mondta Greifeinstein János -, hiszen a hivatalos pótfelvételire még jelentkezhetnek azok, akik két éves nappalis képzésben szeretnék elsajátítani a színészet és cirkuszművészet mezsgyéjén működő csoda szakmát. Az országban élő híres artisták felkérését, és külföldi vendégtanárok meghívását ígérte Fekete Péter igazgató, aki személyesen vett részt a felvételi vizsgán.

- Pénz, paripa, fegyver rendelkezésre áll majd, a körülményeket megteremtjük - mondta -, de csak az jelentkezzen ide, aki a következő két évben ezt tartja életcéljának, ezzel kíván foglalkozni a napjai jelentős részében, úgy, hogy az Artistaképző Intézet tanáraitól leghatékonyabban leshesse, sajátítsa el a cirkuszművészet trükkjeit.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink