Kazah és magyar artistaművészek az Asztanai Expo rendezvényen

2017. szeptember 05., kedd

Kazah és magyar artistaművészek az Asztanai Expo rendezvényen

A kazah cirkuszművészet intézményei és a magyar nemzeti előadó-művészeti intézmény, a budapesti Fővárosi Nagycirkusz rendkívül erős együttműködést alakított ki az elmúlt évek során.

Kazah cirkuszművészek többször léptek fel a budapesti Fővárosi Nagycirkuszban. Emellett az asztanai Echo of Asia Fesztivál zsűrijébe a magyar miniszteri biztos többször kapott meghívást. A szakmai együttműködés példaértékű az utóbbi időszakban.

Ennek az együttműködésnek a legújabb kiváló példája valósul meg mától az Asztanai Expo rendezvényén, ahol a magyar pavilonban folyamatosan, közös együttműködéssel lépnek fel kazah és magyar artistaművészek (Sáritz László, Simon András (Power Line) – erőemlő szám, kínai rúd; Hercegh Dávid – rolla-bolla; Göttler Andrea – monocikli; Zhumat & Horlan (Kazahsztán) – statikus létra és kard egyensúlyozó).

Az expo utolsó hetében Asztanában fellépni, a cirkuszművészet értékeit hirdetni rendkívül fontos számunkra. Az európai sajtóban megjelenő sikerekről szóló hírek mind Kazahsztán, mind pedig Magyarország hírnevét erősítik. Öröm számunkra, hogy együttműködésünknek köszönhetően ismét egy jelentős közös munka alakulthatott ki a két ország művészei között.

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink