Elhunyt Maszlovics Károly, magyar artista és légtornász

2017. szeptember 08., péntek

Elhunyt Maszlovics Károly, magyar artista és légtornász

Maszlovics Károly (1936. április 12. - 2017. augusztus 22.) magyar artista, légtornász volt.

Édesapja szintén légtornász volt, akivel a "2 Ramwells" közös produkciójuk által váltak híressé. A tradíciót folytatva először testvérével, majd feleségével Marikával mutatták be légtornász produkciójukat.

A MACIVA (Magyar Cirkusz és Varieté) státuszos artistáiként dolgoztak több évtizeden keresztül. Így Ázsiában, Észak és Dél- Amerikában, valamint szinte egész Európában egyaránt felléptek. Az első nagy magyar dél-amerikai turnéban is részt vettek. Észak- Amerikában a híres Ringling Bros. and Barnum & Bailey Cirkusz porondján is szerepeltek, ahol kiváló produkciójukkal öregbítették a magyar Cirkuszművészetet. Aktív pályafutásukat akkor fejezték be, amikor mindketten, Károly és Marika is, szakmai nyugdíjba vonultak.

Közös gyermekük, ifj. Maszlovics Károly szintén a cirkuszi pályát választotta, de ő nem légtornász lett, hanem tehetséges zsonglőrré vált, amiért Hortobágyi Károly díj kitüntetést kapott.

Búcsúzunk a Szakma, a Kollégák, Tisztelők, Barátok a Magyar Cirkusz és Varieté, valamint az Artistaművészek Szakszervezete nevében.

Emléked megőrizzük.

Utolsó utadra 2017. szeptember 14-én kísérünk 10:45 órakor a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink