Ezüstbe öltözött asztronauták - Interjú Simet Lászlóval

2017. október 11., szerda

Ezüstbe öltözött asztronauták - Interjú Simet Lászlóval

Simet László világszerte elismert artistaművésszel beszélgettünk az 1st Festival International du Cirque en Val de Loire fesztiválon elért sikereiről, az azt megelőző felkészülésről, és a fesztiválon átélt élmenyeiről.

„Nagyon nehéz volt, mert az új partnereim, Kapitány Olívia és Carannante Linda teljesen kezdő artisták, ezért a számomat újra kellett építeni, ami nagy kihívást jelentett, egész nyáron gyakoroltunk. A rekvizitünk nagyon nagy, ezért nem férünk el akárhol, a Fővárosi Nagycirkuszban elférünk ugyan, de mivel a manézst jég borította, nem próbálhattunk ott, de Fekete Péter igazgató úr nagyvonalúan segített nekünk, felállíttatott egy cirkusz masztot a Cinkotai Telepen, hogy próbálhassunk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Szóval nem volt könnyű nyarunk. Utaztunk majdnem kétezer kilométert, a nyugati cirkuszok pedig nem éppen a szervezettségükről híresek, volt egy kis fejetlenség, minden produkció próbált, nekünk pedig egy motor húzza fel az egy tonnás rekvizitet, amivel adódott egy kis probléma, ezért csak a premier előtti napon tudtuk felszerelni az apparátot. 29-én volt a premier, és 28-án délután állt fel először a szemafor. Akkor volt két óránk próbálni. Szerencsére a zenével sok probléma nincs, mert playbackről megy, ami direkt a produkciónkra lett komponálva, ami azzal jár, hogy plusz-mínusz két-három másodpercen belül kell minden mozdulatot végrehajtanunk, mert lejár a zene, így mi nem engedhetünk meg magunknak sem rontást, sem ismétlést. Mindennek precízen és pontosan kell mennie. Így is történt. A zsűri negyvenöt tagból állt, a város fontos embereiből és szakmai zsűriből, például a Moulin Rouge szakmai művészeti rendezőjéből, több fesztivál művészeti vezetőiből, valamint a helyi művészeti élet képviselőiből. Megnézték a pénteki, szombati és vasárnapi előadást is, aztán a vasárnapi finálénál a díjátadón, nagy örömünkre, az ezüstnél minket szólítottak. Ami emeli az eredményünk fényét, hogy nagyon komoly számokkal léptek fel az artista kollégák, például magasdróton hetes piramissal, amihez a mi zsánerünk is hasonló, mert mi a magasdrót és a halálkerék kombinációját adjuk elő, de ettől függetlenül hoztuk a formánkat és rendben ment minden.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink