250 év cirkusz neves művészekkel - Richter József

2017. október 11., szerda

250 év cirkusz neves művészekkel - Richter József

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon nyílik meg a jövőre 250 esztendős modern kori cirkuszművészet jubileumi évének nemzetközi ünnepségsorozata. Erre az alkalomra egy könyvvel készülünk, amiben neves cirkuszművészekkel készítettünk interjút. Ezeket a cirkuszművészeket a 12. cirkuszfesztiválig mind díszvendégül látjuk egy-egy napra, amely során az arcképük is kikerül a Fővárosi Nagycirkusz aulájában.

Díszvendégünk lesz Richter József Jászai Mari-díjas, Kossuth díjas artista, Magyarország Érdemes Művésze. Családjával elefánt- és lovasakrobata produkciókkal lépett fel, szerte a világon, a leghíresebb cirkuszokban. 1972-ben csatlakozott a csoporthoz felesége, Karola. 1974-ben Ezüst Bohóc-díjat nyertek a Monte-carlói-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elefántos akrobata előadásukért.

1995-ben megalapította saját utazócirkuszát, a Magyar Nemzeti Cirkuszt, amit közel két évtizedig igazgatott sikeresen, 2012 november 1-étől 2015 november 30-ig a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink