Szünidei cirkuszpedagógiai foglalkozást tartottunk a Fővárosi Nagycirkuszban!

2019. július 10., szerda

Szünidei cirkuszpedagógiai foglalkozást tartottunk a Fővárosi Nagycirkuszban!

Ma tizenhárom óvodás és kisiskolás gyermek érkezett a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállításra, akiknek interaktív játékos foglalkozást tartottunk. A gyerekek bepillantást nyerhettek a manézsban egy trapézszám próbájába, ami után közösen beszélgettünk arról, milyen képességekkel rendelkezik egy artista, mi kell ahhoz, hogy valaki légtornász, bűvész, állatidomár, zsonglőr vagy akár bohóc legyen.

A kiállítás kurátora, Szonday Szandra és rendezője, Joó Emese játékos rekvizitkeresést tartottak a kiállításban, ahol a gyerekek rátalálhattak az elefánt kenőkésére, az erőművész derékövére, a zsonglőr hegedűire, az egykerekűre és egy flitteres bikinire. A gyerekek a sokféle kiállítási tárgyon keresztül megismerkedtek a cirkusz világával. Ezután Csürke Tibor artista segítségével kipróbálhatták ügyességüket, egyensúlyérzéküket és labdaérzéküket – kis produkcióikat egymásnak is bemutatták.

Azután a jelmeztárban Kis Judit jelmeztervező különleges kosztümöket mutatott nekik a Lúdas Matyi a cirkuszban előadásunkból, végül a vállalkozó kedvű gyerekeket valódi cirkuszi sminkkel ajándékoztuk meg.

Ha jelentkezni szeretnél hasonló, kiállításunkhoz kapcsolódó szünidei cirkuszpedagógiai foglalkozásunkra, akkor keresd Joó Emese muzeológust a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 20/414-4344 telefonszámon egy héttel előre.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink