Egy éve kezdődtek a tárgyalások, amelyek alapján, a megújuló kínai-magyar kultúregyezmény keretében, a Baross Imre Artistaképző Intézet szeptembertől induló artistaosztálya bekapcsolódhat a Pekingi Nemzetközi Művészeti Iskola világhírű képzésébe. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos tavaly novemberben személyesen és alaposan megismerte a Művészeti Iskola infrastruktúráját, feltételrendszerét, módszertanát. Úgy látja, minden adott a korszakalkotó álom megvalósításához: egy szeptembertől Kínában tanuló magyar artista osztály elindításához!

Artistaosztályt küldünk Kínába tanulni  

2020. január 09., csütörtök

 Egy éve kezdődtek a tárgyalások arra vonatkozóan, hogy a megújuló kínai-magyar kultúregyezmény keretében a Baross Imre Artistaképző Intézet egyik artista osztálya bekapcsolódhasson a Pekingi Nemzeti Akrobata Iskola világhírű képzésébe. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos tavaly novemberben, Pekingben személyesen és alaposan megismerte a Nemzeti Akrobata Iskola infrastruktúráját, feltételrendszerét, módszertanát, és úgy látja, hogy minden adott a korszakalkotó álom megvalósításához: egy szeptembertől Kínában tanuló magyar artista osztály elindításához!

 

A Kínai Nemzeti Cirkuszművészeti Csoport repülőgépe csütörtök este landolt Budapesten. Harmincegy artistaművészt köszönthetett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ vezetősége a Budapest Airport sajtóirodájában. A vendégek fogadása kapcsán a fesztiválprogramokról tájékoztatták a megjelenteket.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink