Artistaosztályt küldünk Kínába tanulni  

2020. január 09., csütörtök

Artistaosztályt küldünk Kínába tanulni   

 Egy éve kezdődtek a tárgyalások arra vonatkozóan, hogy a megújuló kínai-magyar kultúregyezmény keretében a Baross Imre Artistaképző Intézet egyik artista osztálya bekapcsolódhasson a Pekingi Nemzeti Akrobata Iskola világhírű képzésébe. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos tavaly novemberben, Pekingben személyesen és alaposan megismerte a Nemzeti Akrobata Iskola infrastruktúráját, feltételrendszerét, módszertanát, és úgy látja, hogy minden adott a korszakalkotó álom megvalósításához: egy szeptembertől Kínában tanuló magyar artista osztály elindításához!

Ezért a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon január 9-én, a „B” versenyprogram előadásán bejelentette, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ olyan 13 – 15 éves, valamint 18 év feletti diákok jelentkezését várja, akik a világhírű és cirkuszfesztivál-győztes kínai artistaművészek nyomába akarnak lépni, a kétezer éves hagyománnyal büszkélkedő, részleteiben is tökéletesen kidolgozott művészetoktatási módszertan révén akarnak fejlődni és hisznek az áldozatos és kitartó munka rendkívüli eredményeket termő erejében.

Egy gondosan kiválasztott és felkészített, maximum 14 fős osztály osztály tagjaként, szeptembertől Pekingben tanulhatják az artistaművészet mesterfogásait, de ehhez részt kell venniük egy több fordulós kiválasztási rendszerben, tehetségkutató televíziós műsorban mutatkozhatnak be, ahol a teljesítményük lesz a legfőbb érték. A diákok a pekingi oktatás révén világszámok létrehozásában működhetnek közre, díjnyertes iskolatársak között, egy húsz éve töretlenül sikeres iskolában tanulhatnak, ahol kiemelkedő tudású tanárok és oktatók segítségével már 200 külföldi hallgató indult el a világhír felé. A Pekingi Nemzeti Akrobata Iskolában gyönyörű környezetben, első osztályú oktatási létesítményekkel - közel harminc modern edzőterem, hanglabor, számítógépes terem, festőműhely, multimédiás tanterem, ebédlő, kollégium, 24 órás orvosi szolgálat -  felszerelt, 66 ezer négyzetméteres campus területén tölthetnek egy tanévet két részben, összesen 8 hónapot Pekingben.

A képzési idő alatt a tanulókat magasan képzett tanárok oktatják. A kiemelkedő színvonalú képzésnek köszönhetően az iskola tanulói a legjobb eredményeket érik el a legrangosabb nemzetközi cirkuszfesztiválokon. A pekingi Nemzeti Akrobata Iskola oktatása, a tradíciók megtartása mellett, az innovációra és a világ legjobb artistaművészeinek képzésére összpontosít.

A tanév díja 5.000.000 Ft, amely 90%-ban állami finanszírozású, 10%-ban önköltséges (500.000 Ft)

 

Jelentkezés 2020. január 9-től folyamatosan, a létszámkeret erejéig!

A kiválasztás kezdete: 2020. március 14.

További információ és jelentkezés: https://www.fnc.hu

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink