Október 12-től indul a Fővárosi Nagycirkusz téli műsora, Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese címmel, amelyben a messzi északról érkezett jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség. A Jakutföldet bemutató cikksorozatunk mai részében eme különleges terület természeti adottságait mutatjuk be.

A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadásunk október 12-én kerül műsorra, amiben jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség. Ennek kapcsán Kerezsi Ágnes néprajzkutató izgalmas jakutföldi élményeiről mesélt nekünk, amit egy cikksorozat keretében közlünk oldalunkon! A negyedik részben a jakut nép két legfontosabb hangszeréről, valamint a sámán dobok elkészítéséről és használatáról mesél.

A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadásunk október 12-én kerül műsorra, amiben jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség. Ennek kapcsán Kerezsi Ágnes néprajzkutató izgalmas jakutföldi élményeiről mesélt nekünk, amit egy cikksorozat keretében közlünk oldalunkon! A harmadik részben a jakut nép lovakhoz fűződő különleges viszonyáról mesél.

A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadásunk október 12-én kerül műsorra, amiben jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség. Ennek kapcsán Kerezsi Ágnes néprajzkutató izgalmas jakutföldi élményeiről mesélt nekünk, amit egy cikksorozat keretében közlünk oldalunkon! A második részben Jakutföld éghajlati sajátosságairól és a jakut nép nyelvi szuverenitásának megőrzéséről mesél.

Tegnap kilencedik alkalommal rendezték meg a Szenes Iván Emlékkoncertet. Az EMeRTon-díjas magyar íróra, dalszövegíróra, dramaturgra, zeneszerzőre és érdemes művészre több ezren emlékezve, a róla elnevezett józsefvárosi téren tartottak több órás, ingyenes koncertet. A sztárfellépőkhöz a Fővárosi Nagycirkusz művészei és zenekara is csatlakozott.

A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadásunk október 12-én kerül műsorra, amiben jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség. Ennek kapcsán Kerezsi Ágnes néprajzkutató izgalmas jakutföldi élményeiről mesélt nekünk, amit egy cikksorozat keretében közlünk oldalunkon! Az első részben arról mesél, milyen apropóból utazott el a távoli Jakutföldre és hogy mi jellemzi ezt az országot?

Jakut artistaművészek produkcióit csodálhatja meg a közönség a Fővárosi Nagycirkusz téli műsorában. A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadás október 12-én kerül műsorra. De kik a jakutok, hol élnek, és milyen kulturális örökséggel bírnak? Tartsanak velünk egy izgalmas kalandban, melynek során megismerjük a messzi északi Jakutföldet! Cikksorozatunk első részében eme vadregényes tájról és lakóiról adunk ízelítőt.

Véget ért a nyár, és vele együtt véget ért Repülőcirkusz műsorunk is! Utolsó előadásunkat ma 15:00 órától tartottuk a Fővárosi Nagycirkusz manézsában. A világhírű Kristóf Krisztián által rendezett műsor gyerekkorunk felhőtlen cirkuszi világát hozta vissza a porondra, amely során a csoda, a káprázat és a megvalósult fantázia keverékét láthatták a nézők. Az utolsó heteken számos előadásra előre elkeltek a jegyek, ahogy rengetegen voltak kíváncsiak a gyerekkori emlékeket és a régi cirkuszi előadások hangulatát felidéző műsorra.

Jövőt építeni a múlt tisztelete, a múlt ismerete nélkül nem lehet – hangsúlyozta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, amikor együttműködést kötött a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara pénteken.

Komplex képzési bázis jön létre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartásában. Ennek kapcsán és a következő egy év feladatairól beszélgettünk az intézmény képzési igazgatójával, Kovács Gábor Dénessel.

Vidám iskolakezdés a Fővárosi Nagycirkuszban

2019. szeptember 05., csütörtök

Gyerekzsivajtól volt hangos ma 11:00 órától a Fővárosi Nagycirkusz manézsa! Délelőtti Repülőcirkusz előadásunkon a nézőteret elsős nebulók töltötték meg, akik a héten csöppentek bele az iskola világába. Másodjára rendeztük meg Elsősök Csodaországban programunkat.

„Egyedül nem megy…”

2019. szeptember 05., csütörtök

Csapatmunka, összetett szó. Más néven összjáték, együttműködés, kooperáció. De ezek csak szavak, az igazán lényeges mögöttük rejtőzik, mert leírva csak üres kifejezések, megvalósítva viszont már nemes tettekké magasztosulnak. „Egyedül nem megy” – szól a híres Presser Gábor és Sztevanovity Dusán által közösen szerzett nóta. Valóban nem. Akkor vagyunk a legsikeresebbek az élet minden területén, akkor valósulnak meg nagy projektek és elképesztő álmok, ha tudunk csapatban dolgozni. Amikor egy szent cél lebeg a szemünk előtt, amikor összeadjuk a tudásunkat, ügyességünket, tapasztalatunkat, bátorságunkat, erőnket, hitünket, szívünket, és ez által létrehozunk valami újat, ami mindannyiunkból magukban hordoz egy darabot és több a részek egészénél. Ahogy a természetben annyi más élőlény, úgy mi is közösen, összetartva, egyként mozgó csapatként tudjuk átvészelni a ránk nehezedő feladatokat és az örömteli kihívásokat.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink