Magyar Cikruszcsillagok 2013

Magyar Cikruszcsillagok 2013

A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévadának nyitánya, a Magyar Cirkuszcsillagok című műsor 2013 január 12-től volt látható a legendás ligeti porondon. A műsor nem csak a cirkusz minden szépségét, hanem napjaink legkiválóbb magyar artistáit is bemutatta. Amellett, hogy műsorunk szórakoztató és látványos volt, felvonultatta a leggyönyörűbb cirkuszi állatokat és átélhetővé tette az attrakciók semmivel össze nem hasonlítható feszültségét is.

 

A Magyar Cikruszcsillagok (2013) című előadás művészei

 

Magasiskola - Nyitókép

 

Egy új produkció: a zenére táncoló holland fríz lovak, a Fővárosi Nagycirkusz tánckarával közösen bemutatott szám.

 

Eötvös Loránd & partnere – zsonglőr duó

 

Régi ismerősök, egy igazi cirkuszdinasztia képviselői a manézsban. Eötvös Loránd és felesége virtuóz zsonglőrök. Csupán azt nehéz eldönteni, hogy melyik a nagyobb bravúr: könnyed mozdulatokkal levegőben tartani a buzogányokat vagy a közönségnek megszámolni azokat.

 

Egzotikus állatszám – elefánt és tevék

 

Tevék, szürkemarhák és egy igazi sztár, Szandra, az elefánt, aki Roger Moore partnere volt az egyik James Bond-filmben. Most azonban nem a legendás színészre, hanem a jövő nagy magyar cirkuszcsillagára, ifjabb Richter Józsefre kell figyelnie.

 

Dittmár Roland & Németh Ágnes – komikus duó

 

A világszerte nagy tekintélynek örvendő Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is díjazott komikus duó ezúttal Franciaországból érkezik a magyar porondra, hogy bebizonyítsa: nem a méret a lényeg! Lenyűgöző műsorukat nagy kanál humorral fűszerezik.

Sok nevetést, vidámságot ígér az elismert artista házaspár műsora.

 

Elastic-Fantastic-Bombastic – bungee jumping

 

A négy fiú megmutatja milyen is a bungee-jumping, s mindezt szinkronban, a kupolába szerelt trapézok között röpködve teszik. A produkciót kolléganőjük teszi még látványosabbá, aki a négyzet közepén lévő tissue-n végez akrobatikus gyakorlatokat.

 

Freiheit – lovak szabadidomítása

 

A cirkuszművészet egyik legnagyobb erénye, hogy gyönyörűen képes bemutatni ember és állat együttműködését, harmóniáját. Ez a szám nemes paripák látványának és az idomár magabiztosságának emlékezetes ötvözete. Holland frízek és arab telivérek szabadidomítása. Csodás látványt varázsol elénk a hátasok közös, összehangolt munkája, szinkron-mozgása és megtudhatjuk mit is jelent a „fonás” technika.

 

The Arc (Simet László & Simet Olga & Bakk Diana – óriás szemafor)

 

Simet László, napjaink egyik legnagyobb magyar cirkuszcsillaga bámulatosan sokoldalú. Egyszer a Nyugati pályaudvarnál lélegzetállító magasságban, dróton egyensúlyozva lépked át a Nagykörút nyüzsgő forgalma felett, máskor tévénézők milliárdjai nézik elhűlve az olimpiai záróünnepségen, Londonban. Most azonban ezt a magasságot is kevésnek találva, kilép a világűrbe és partnernőivel szkafanderbe öltözve lépked a csillagok között.

 

Postakocsi – lovas-szám

 

Egy nemzeti cirkuszgála elképzelhetetlen a világszerte ismert és csodált lovas tradíciók bemutatása nélkül. Ez a szám egyszerre idézi fel a huszárok színpompás világát és virtuóz lovas tudásának, attrakcióinak hangulatát. A lóháton állva, kantárszárral egyben tartott ménes látványa megunhatatlan.

 

Cigánytábor – zsonglőrök, táncosok, késdobálók

 

Vándor vurstli, táncos lányok, vidám kavalkád, késdobáló produkció, zene, zsonglőrök – most mindenki átérezheti, hogy milyen egy klasszikus cigánytábor hangulata.

 

Komikus gumiasztal

 

Ez a humoros, akrobatikus elemekkel fűszerezett szám már meghódította Európa nagy cirkuszait. A Fővárosi Nagycirkusz közönsége most megcsodálhatja a látvány és a komédia tökéletes egyvelegét.

 

Golden Power – erőemelők

 

Biztosak lehetünk benne, hogy a 2004-es Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz Bohóc-díjas, elismert duó erőfeszítéseit ezúttal is siker koronázza. Lassú mozdulataik és könnyedségük láttán szinte felfoghatatlan az az erő, amely árad belőlük.

 

Richter Flórián és lovas akrobatái – zsokészám

 

A műsor csúcspontját minden kétséget kizáróan a 2008-as Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas lovas akrobatái jelentik. Az elképesztően látványos számot a Fővárosi Nagycirkusz közönsége most láthatja először! Richter Flórián, a legfénylőbb magyar cirkuszcsillag, az egyetlen Monte Carlo-i győztes pályafutását a nemzeti cirkuszgálán koronázza meg.

 

 

 

 

1.rész

Zenekari nyitány

Magasiskola

Eötvös Loránd & partnere – zsonglőr duó

Egzotikus állatszám – elefánt és tevék

Dittmár Roland & Németh Ágnes – komikus duó

„Elastic-Fantastic-Bombastic” – bungee jumping

Freiheit – lovak szabadidomítása

2.rész

Simet László & Simet Olga & Bakk Diana– THE ARC (óriás szemafor)

Passzázs

Postakocsi – lovas-szám

Cigánytábor – zsonglőrök, táncosok, késdobálók

Komikus gumiasztal akrobatika

Golden Power – erőemelők

Richter Flórián és lovas akrobatái – zsokészám

Finálé


Rendezte: Richter József

Konferál: Tóth Olivér

Zenekarvezető: Maka Attila

Közreműködik a Fővárosi Nagycirkusz zenekara

 

Képgaléria az előadásról

 

Postakocsi
Ciganytabor
Egzallatszam
Eloadas1
Eloadas2
Eloadas3
Eloadas4
Eloadas6
Eloadas7
Eloadas8
Eotvoslorand
Finale1
Goldenp
Magasiskola
Pre1
Pre2
Pre3
Pre6
Szabadidomitas
Zsoke
Zsoke1

Dittmar
Eloadas5
Eotvos
Gumiasztal
Pre4
Pre5
Szemafor
Zsokekozep

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink