Műsorunk

Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese a Fővárosi Nagycirkuszban

Jakutföld Gyémánt Cirkusza az örök fagy birodalmából, Északkelet-Szibériából érkezett el hozzánk Murad Abdullaev producer és rendező ajánlására. A világ legészakibb cirkusza először jár Magyarországon.

Jakutföldön, az örök fagy országában az ott élő jakut nép híven őrzi még a 13. századból, Közép-Ázsiából hozott sámánisztikus gyökereit és az abból táplálkozó gazdag mese-és mondavilágát. Az akár kilenc hónapon át tartó sötét tél kedvez a több estén keresztül előadó népi mesemondók izgalmas és varázslatos történeteihez.

A mitikus mesék középpontjában a mindenség közepén lévő Világfa áll, amely három részre – Felső-világ, Középső-világ, Alsó-világ – tagozódik. A Középső- világban élő emberek rendszeresen kapcsolatba kerülnek a másik két világ szellemeivel és istenségeivel, akik különböző alakot öltenek. Az ártó szellemek sok gondot okoznak a halandóknak, de az emberiség bátor hősei végül győzedelmeskednek a sötétség lényei fölött.

Ezt a gazdag, izgalmas és jeges világot hozzák el a Fővárosi Nagycirkusz manézsába a Jakutföld Gyémánt Cirkusza artistaművészei impozáns jelmezekbe bújva, tradicionális zenékkel és lenyűgöző cirkuszi produkciókkal fűszerezve. Jakutföld Gyémánt Cirkuszának artistaművészei öt éven át Kínában tökéletesítették tudásukat, hogy a lehető legprofibban jelenítsék meg az artistaművészet ismert zsánereit.

A Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadás minden korosztály számára élvezhető. Bátor hősökkel, sámánokkal, jégtündérekkel is találkozhatnak a szövevényes történetben. Az artistaművészek jakut népviseletet idéző ruhákba bújva elevenítik meg a mesét. 

A jakut artistaművészek mellett az orosz Virtuoso 5 csoport is fellép a műsorban, mely több mint 15 nemzetközi cirkuszfesztiválon kapott már rangos elismerést. Legutóbb például a minszki cirkuszfesztiválon nyertek Arany Cilinder-díjat lengőpiedesztál számukkal. Érdekesség, hogy a Dimitrij Csernov által rendezett produkcióhoz új rekvizitet terveztek. 

Szibériai kutyák is szórakoztatják a publikumot: az orosz Rubtsov család immár negyedik generáció óta ad elő lendületes cirkuszi számokat kutyákkal. Életvidám szamojéd és husky ebekkel érkeztek hozzánk.

Mókás bohócok teszik teljessé a műsort. Mulatságos jeleneteket hozott az Equivokee bohóccsoport Ukrajnából, akik a jakutföldi bohócokkal felváltva nevettetik meg a nézőt. Már az ötletes bohócjelmezek is mosolyt csalnak az arcokra!

 

A Fővárosi Nagycirkusz december 31-ig látható csodákkal teli műsora az egész család számára élvezetes és maradandó élményt ígér.

A műsor hossza, 150 perc.

Ha részletes információkat szeretne a jegyvásárlásról, kérjük kattintson ide:


JEGYVÁSÁRLÁS


Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink