Fesztivál +- Varázslatos Győztesek

2020. január 18.–március 15.

A XIII. Budapest Cirkuszfesztivál győztes produkciói januártól a Fővárosi Nagycirkusz porondján! Nemzetközileg elismert artistaművészek, kirobbanó sikerű előadások a manézsban: Fesztivál+ – Varázslatos győztesek január 18-tól március 15-ig a Fővárosi Nagycirkusz műsorán!

Borús az ég, latyakos a föld. Ilyen a tél, havas, esős, hideg. A Napnak is alig van kedve kidugni az orrát a sűrű felhőtakaró mögül, hogy aztán hamar visszasiessen, és átengedje helyét a csendes éjszakának. Télen mintha a színek is elutaznának a vándormadarakkal, melegebb,
napsütéses, vidámabb tájakra. Mi nem hagyjuk magunkat! A Varázslatos Fényhajlító és a színeket megtestesítő tánckarunk segítségével újra színesre festjük a világot! Úgy, ahogyan arra csak az igazi cirkusz képes: örömmel, nevetéssel, soha nem látott trükkökkel és mutatványokkal! Varázslatos fényekben fürdik majd a manézs, a fények táncra perdülnek, egyszer kecsesen cikáznak, máskor szivárvánnyá állnak össze! A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál lenyűgöző versenyprodukcióiból összeállított tavaszi műsorunk a felszabadult vidámságról szól! Hogy ne engedjünk a latyakos szomorúságnak és a csizmánk nyomán cuppogó komorságnak, hanem ilyenkor is vegyük észre a színeket és a mosolyokat, a fényt és a tavaszt! 

 

ANASTASIYA DONCHANKA, ANASTASIYA PUTSIATA

 LENGŐ TRAPÉZ / AERIAL TRAPEZE

 FEHÉROROSZORSZÁG / BELARUS

 Anastasiya Donchanka és Anastasiya Putsiata tavalyi éve a nemzetközi sikerek jegyében telt. Kiemelkedő sikereket értek el a Dax-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Minszki Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és a Kijevi Ifjúsági Cirkuszfesztiválon, ahol a 18 és 25 évesek kategóriájában Arany-díjat nyertek. Az ifjú artistaművészek nehéz trükkökkel fűszerezett, páros trapéz száma által életre kel a cirkuszművészet csodája, a levegőben szárnyalás kecses művészete.

 

Semion Krachinov

zsonglőr / Juggler

Oroszország / Russia

Semion Krachinov a moszkvai, a párizsi és a massy-i cirkuszfesztiválok után a budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon mutatja be kiemelkedő zsonglőrtudományát. Az orosz artistaművész kezei és lábai között szédületes sebességgel, ötletes trükkökkel száguldanak a labdák és buzogányok. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz-díjas artistaművésze.

 

EMELIN & ZAGORSKY

BOHÓCOK / CLOWNS

OROSZORSZÁG / RUSSIA

A parodizálás és a helyzetkomikumok mesterei, Alex Emelin és Sergey Zagorsky a Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál után a magyar közönségnek okoznak önfeledt perceket.

 

Roberto Vargas Junior

rolla bolla /Rolla Bolla

Magyarország / Hungary

A 17 éves Roberto Vargas Junior anyai ágról az Ádám, apai ágról a Vargas artista dinasztiák nyolcadik generációs tagja. A szüleitől és Nagy Lajos “Nereus” Jászai Mari-díjas artistaművésztől tanulta az artista szakmát. Zsonglőrözött és rolla bollán gyakorolt, majd három éven át professzionális keretek között focizott, de végül a szíve visszahúzta a cirkusz világába.

 

YVES & AMBRA

LEVEGŐSZÁM / AERIAL GOLDEN TISSUE

SPANYOLORSZÁG – OLASZORSZÁG / SPAIN – ITALY

Az artistaművész házaspár közös cirkuszi pályafutásuk alatt a legnevesebb cirkuszokban – Circus Knie, Circus Benneweis, Circus Roncalli, Circus Krone, Circo Americano, Cirque d’Hiver Bouglione – és varietékben léptek fel. Golden dream című levegőben végrehajtott erőemelő elemeket tartalmazó számukban tetőtől talpig aranyban pompázva idézik meg az antik görög héroszokat. Számukat az erőből végrehajtott lassú és precíz mozdulatok, az összhang, valamint a gyengédség jellemzi. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst-díjas, valamint a Cirque d'Hiver Bouglione de Paris, a Sakha Diamond Circus és Különdíjas és a magyar cirkuszigazgatók zsűrijének Bronz-díjas artistaművészei

 

IFJ. RICHTER JÓZSEF ÉS MERRYLU

BALETT A LOVON / PAS DE DEUX

MAGYARORSZÁG / HUNGARY

Ifj. Richter József és Merrylu Caselly mindketten nagy múltú cirkuszi dinasztiákból származnak. A 2014-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon egymás riválisai voltak, ahol végül mindketten Arany-díjat kaptak. Ezután ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójaként leszerződtette Merrylut az utazócirkuszához, majd 2016-ban Bálint napon összeházasodtak. Fesztiválunkon az egyik közös számukat, a Pas de deux-t mutatják be, amely a Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon már Arany Bohóc-díjat nyert. Ifj. Richter József két vágtázó lovon áll, miközben a feleségét különböző pózokban tartja a nyakában és a vállában. A szám végén Merrylu férje fején áll, aki nem kapaszkodik a lovak kantárjába, csak az egyensúlyérzékére számíthat. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany-díjjal és a magyar cirkuszigazgatók Arany-díjával tüntették ki őket.

 

MAYYA

FLIEGENDE / FLIEGENDE

OROSZORSZÁG / RUSSIA 

Ámulatba ejtő bizalomjátékot mutat be a hat orosz artistaművész a levegőben: minden veszélyre fittyet hányva repülnek a trapézon a magasban, hármas,-négyes -és csavart szaltókat mutatnak be, hogy végül társuk biztonságot nyújtó kezében megkapaszkodva szárnyaljanak tovább a levegőben.

 

Chinese Ball Juggling

zsonglőrök / Jugglers

Kína / China

Ez a produkció egy igazi szenzáció, egy vadonatúj zsonglőrszám, amelyet még sosem látott a világ. A kínai Nemzeti Akrobata Iskola művészeti igazgatójával, Sun Lilivel kötött megállapodás értelmében ezt a számot Budapestnek állították össze sok év munkájával, ezért a Fesztivál+ Varázslatos Győztesek műsor bemutatóján lesz a világpremierje. A különleges zsonglőrszámban három ikerlány és egy fiú lép fel.

 

 

TRIO BLACK DIAMOND

GÚLA / PYRAMID

ETIÓPIA / ETHIOPIA 

A Trio Black Diamond gúla produkciójában megelevenedik az afrikai kontinens ősi misztikuma, varázsa és kultúrája. A nagyfokú hajlékonyságot és erőt igénylő számhoz a kecses hölgyeknek igazi csapatmunka és egymásba vetett bizalom szükségeltetik. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az European Circus Association (ECA) Különdíjának nyertesei.

 

DUO TOGNI

GURTNI / AERIAL STRAPS

MAGYARORSZÁG – OLASZORSZÁG / HUNGARY – ITALY

Daniel Togni Budapesten lépett fel a családjával 2013-ban, amikor megismerkedett a Fővárosi Nagycirkuszban az artistanövendék Antal Lorettával. Két évvel később döntöttek úgy, hogy közös levegőszámot készítenek, amellyel felléptek a világ minden táján. 2018-ban a Cirque du Soleil társulatának tagjai voltak, tavaly pedig meghódították Amerika szívét az America’s Got Talent tehetségkutató műsorban. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Nemzeti Színház Különdíjában részesültek.

 

ALANIA TROUPE

DZSIGIT / DJIGIT

OROSZORSZÁG, OSZÉTIA / RUSSIA, OSETIA

 

Oszétia vad sztyeppéinek szilaj hangulatát idézi meg az Alania Troupe lenyűgöző dzsigit számával. Dobok, kardtánc, látványos táncbetétek és jelmezek idézik meg Örményország gazdag történelmét, miközben a közönség tanúja lehet a szédületes gyorsasággal vágtázó harcosok és lovaik közötti teljes összhangnak. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon produkciójukért Ezüst-díjat nyertek.

A műsor hossza, 120 perc.

Ha részletes információkat szeretne a jegyvásárlásról, kérjük kattintson ide:


JEGYVÁSÁRLÁS


Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink