Irodalmi pályázat

MIT NEKED CIRKUSZ?

CSODA A CIRKUSZBAN

irodalmi pályázat

VERS – NOVELLA – DAL

A magyar költészet napja alkalmából a Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdet a megújuló cirkuszművészet üzeneteinek közvetítése céljából. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várjuk.

Ha szereted a cirkusz világát, gyakran jársz a Fővárosi Nagycirkusz vagy az utazó cirkuszok műsoraira, mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, együtt dolgozni állatokkal vagy sok ezer néző szeme láttára átrepülni a levegőn, akkor arra biztatunk, hogy írj verset, novellát vagy dalt a cirkuszról!

A Fővárosi Nagycirkusz a pályázattal szeretné olyan pozitív hangulatú művek születését segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, esélyegyenlőség, pontosság, egymásra figyelés – gondolatok, melyek a cirkuszi műsorszámok megtekintése után eszünkbe járnak. Ezek művészi megfogalmazására, az átélt katarzis verbális megfogalmazására keressük az irodalmárokat, tollforgatókat.

Habár jelenleg is több száz irodalmi alkotás foglalkozik a cirkusszal, ezekben legtöbbször a szomorúsággal, a magánnyal kapcsolatban jelenítik meg. Sajnos jóval kevesebb mű szól arról, miért szeretjük a cirkuszt: a csodáról, a varázslatról, a felfokozott pillanatokról, a hihetetlen teljesítményekről, a cirkuszművészek bátorságáról és ügyességéről, a cirkusz szenvedélyes és fegyelmezett világáról, a nézők ámulatba ejtéséről.

A beérkezett műveket 2018. augusztus 15-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk „CSODA A CIRKUSZBAN tárgymegjelöléssel, amelyeket azután rangos zsűri értékel és magas pénzdíjjal (összesen fél millió forinttal + különdíjakkal) jutalmaz.

A győzteseket és a legsikeresebb alkotásokat 2018. szeptember 21-én, A magyar dráma napján hirdetjük ki.

Egy pályázó több művet is leadhat, akár mindhárom kategóriában, terjedelmi megkötés nélkül. Vers, novella vagy dalszöveg esetén a pályamunkákat egyetlen *.doc vagy *.pdf dokumentumban, megzenésített dal esetén *.mp3-ban kérjük a levélhez csatolni.

Az irodalmi művek megszületését a Fővárosi Nagycirkusz a jelenleg futó, vízi cirkuszi műsorának, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás megtekintésével is inspirálni szeretné. A költők, írók és dalszerzők szintén a csicsely.zoltanEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen igényelhetnek egy darab ingyenes vendégjegyet bármelyik, augusztus 15. előtti előadásra a „CSODA A CIRKUSZBAN  irodalmi pályázatra hivatkozva. (A vendégjegy mellé 50 százalékos, kedvezményes árú kísérőjegyet / kísérőjegyeket tudunk biztosítani.) 

A pályázathoz kérjük megadni az értesítési adatokat: pontos nevet, címet, telefonszámot, e-mail címet.

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaművek egészét vagy részleteit a pályázat meghirdetése után, további ellenszolgáltatás nélkül felhasználja a programjain, közzétegye honlapján, elektronikus vagy nyomtatott felületein.

A zsűri tagjai:

Csiszár Imre Jászai Mari-díjas rendező, Kiváló és Érdemes Művész

Graeser Betty artistaművész

Losonczi György cirkuszi Oscar-díjas, Hortobágyi Károly és Jászai Mari-díjas artistaművész

Pál Dániel Levente író, költő, a Fővárosi Nagycirkusz dramaturgja

Szakál László zeneszerző, karmester a Fővárosi Nagycirkusz zenekarának vezetője 

Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, dramaturg

Zsilák György Jászai Mari-díjas és Hortobágyi Károly-díjas artistaművész

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink