KÖTÉLTÁNC

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. dalpályázata


Neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, ha a cirkuszra gondolsz?

Itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról!

Nézz meg egy előadást a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói páholyból, meríts ihletet és szerezz egy bombajó számot!


 

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. – a cirkuszművészet megújítása jegyében Kötéltánc címmel dalpályázatot hirdetett, a jelentkezés szeptember 30-án zárult le. Ötvenkilenc szerzőtől – a legkülönbözőbb zenei stílusokban - érkeztek pályaművek, amelyeket a Fővárosi Nagycirkusz szakmai zsűrije értékelt. Tíz dalt juttattak egyenes ágon a döntőbe.

De itt még nincs vége, ugyanis további dalokat bocsájtunk közönségszavazásra, a két legtöbb szavazatot begyűjtő szerzemény ugyancsak bekerül az élő gála-döntőbe.

 

Alakítsd te is a döntő mezőnyét! Szavazz kedvencedre!

A jó, a rossz és a loop (Herczeg Tamás és Máthé Zsolt) – Cirkusz  Megszeretném hallgatni!

Berta Dániel – Lángolj! Megszeretném hallgatni!

Kenéz-Radics Gábriel és Krajczár Péter – Kötéltánc  Megszeretném hallgatni!

OliverfromEarth (Patocska Olivér és Barabás Dávid) – Hullámzom  Megszeretném hallgatni!

Orosz Mihály feat Iványi Márta – Ilyen az ember  Megszeretném hallgatni!

Pejtsik Panna – Ki a manézsra lép  Megszeretném hallgatni!

Sárdy Barbara – Cirkusz  Megszeretném hallgatni!

ThisIsBartha feat Attila Talan – Vannak még csodák  Megszeretném hallgatni!

Zsüd – Gravity  Megszeretném hallgatni!

 

A dalokat az alábbi linkre kattintva hallgathatod meg, november 10-én éjfélig adhatod le az anonim szavazatodat:

Szeretnék szavazni!

 

A zsűri által előzetesen kiválasztott 10 szerzeményt és a közönségszavazáson bejutatott további 2 dalt, tehát összesen 12 számot egy nagyszabású gálakoncerten adják elő élőben a szerzőik vagy az előadóik 2019. november 26-án este a Fővárosi Nagycirkuszban. 
A szerzeményeket rangos héttagú szakmai zsűri – dalszerzők és előadóművészek – értékelik, a döntésük alapján osztjuk ki a magas pénzjutalmakkal (1.000.000, 500.000 és 350.000 forinttal) járó díjakat a három dobogós helyezettnek. Emellett az est nézőközönsége is szavazati jogot kap, az egyik pályázó az ő szavazatuk alapján nyerheti el a 350.000 forintos közönségdíjat.

 

A Kötéltánc cirkuszi dalpályázat élő gála-döntőjére már lehet jegyeket vásárolni:

Szeretnék jegyet venni!

 


A Fővárosi Nagycirkuszban nagyszabású gálaestet tartanak november 26-án, az intézmény Kötéltánc című dalpályázatára beérkezett pályaművek legjobbjaiból. A legkülönbözőbb zenei stílusú dalok rangos szakmai zsűri előtt mérettetnek meg, amelynek tagjai között találunk Kossuth-és Liszt Ferenc díjas zeneszerzőt, Jászai Mari-díjas színészt és rendezőt, vagy József Attila-díjas költőt.

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a cirkuszművészet megújítása jegyében Kötéltánc címmel dalpályázatot hirdetett, amelyre a jelentkezés szeptember 30-án zárult le. Az ötvenkilenc szerzőtől a legkülönbözőbb zenei stílusokban beérkezett pályaművek közül, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai zsűrije tíz dalt juttatott egyenes ágon a döntőbe.

További dalokat bocsájtunk közönségszavazásra, a két legtöbb szavazatot begyűjtő szerzemény ugyancsak bekerül az élő gála-döntőbe.

A dalokat az alábbi linken hallgathatod meg, kedvencedre november 10-ig adhatod le az anonim szavazatodat:

Szavazni szeretnék!

 

A zsűri által előzetesen kiválasztott és a közönségszavazáson bejutott további két dalt, egy nagyszabású gálakoncerten adják elő élőben a szerzőik vagy az előadóik 2019. november 26-án, este 19 órától a Fővárosi Nagycirkuszban.

A szakmai zsűri tagjai:

Molnár György 'Elefánt' - Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros

Szakál László – a Fővárosi Nagycirkusz zenei vezetője

Szente Vajk - Jászai Mari-díjas színész, rendező

Szomor György - színész, dalszövegíró

Polyák Lilla - énekesnő, színésznő

Varró Dániel - József Attila-díjas költő

Keresztes Ildikó  - énekesnő, színésznő

Az élő gála-döntőre az alábbi linken lehet jegyet vásárolni:

Szeretnék jegyet venni!

 


A dalpályázat témája:

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. – a cirkuszművészet megújítása jegyében – hirdeti meg a Kötéltánc nevű dalpályázatát. Belső erő, egymásba vetett hit, csapatmunka és sok-sok adrenalin – ezek jellemzik a cirkusz varázslatos világát.

A klasszikus, tradicionális értékek ápolása mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a legutóbbi években kortárs, történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, amelyek létrehozásában szövetkezik a társművészetekkel, vagyis a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdettünk meg 2018-ban Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatunkat, amelyre verseket és novellákat vártunk. Közel 200, a cirkusz varázslatos világát ábrázoló mű érkezett a felhívásunkra az ország minden tájáról, sőt a határokon túlról is.  

2019-ben, a Kötéltánc nevű pályázatunkkal olyan pozitív hangulatú dalok születését szeretnénk segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során.

Erő, kitartás, egyensúly, pontosság, egymásra figyelés, csapatmunka – ezek a gondolatok jutnak eszünkbe az artistaprodukciók megtekintése közben. A cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várjuk tehát a dalszerzőktől.

Közönségszavazás:

Egy előzetes szakmai zsűri kiválasztott 10 zeneszámot, amelyet élőben előadnak szerzőik az érdeklődő közönség és hét híres művészből álló bizottság előtt. Lehetőségük van arra, hogy további kilenc szám közül kiválasszák az Önöknek legjobban tetszőt és szavazataikkal továbbjuttassák a döntőbe. 

A szavazást 2019. november 10-én éjfélkor zárjuk le.

A döntő nyilvánosan megtekinthető, amelyre 2019. november 26-án a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor. A rendezvényen Közönségdíjat is kiosztanak. Jöjjenek el és élőben is támogassák kedvencüket!

A zeneszámokat meghallgatni és szavazatát leadni ITT tudja!

Kik pályázhatnak?

Nevezni kortól függetlenül bárkinek lehet, egy szerző (vagy alkotói csoport) több dallal is indulhat. 18 éven aluliak jelentkezéséhez írásbeli szülői, gondviselői hozzájárulást kérünk.

A nevezés módja és menete:

Pályázni a következők együttes elküldésével lehet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen:

  1. A dal(ok)

Kizárólag mp3, mp4 formátumot vagy Youtube linket várunk.

  1. A szerző(k) - illetve, ha külön van - az előadó(k) adatai
  • név
  • születési hely és idő
  • lakcím
  • e-mail cím
  • telefonszám
  1. A dal(ok) élő előadásnak technikai ridere

A pályázók a jelentkezéssel engedélyezik, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. minden nevezett művet szabadon és ingyenesen felhasználhasson a Kötéltánc című dalpályázat kommunikációja során, a díjazott műveket pedig a későbbi belső és külső műsoraiban, rendezvényein és kampányaiban szabadon és ingyenesen felhasználhasson.

A dalok beküldési határideje: 2019. szeptember 30. éjfél


A döntő:

A pályázat döntőjét 2019. november 26-án tartjuk a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a felkért szakmai előzsűrink által kiválasztott 10 valamint az internetes közönségszavazásunkon bejutott 2, tehát összesen 12 dalt egy nagyszabású koncerten adhatják elő élőben a szerzőik vagy az előadóik.

Az élő döntőben 7 tagú prominens szakmai zsűri értékeli dalokat, az est végén hirdetjük ki a győztes művet, illetve a további dobogós helyezetteket.

Az eseményre minden pályázaton indulót szeretettel várunk a kísérőikkel együtt. A helyek számát e-mailben kérjük jelezni.

A díjak:

Első díj: 1.000.000 forint

Második díj: 500.000 forint

Harmadik díj: 350.000 forint 

Közönségdíj: 500.000 forint

A jutalmazás a dalnak szól, függetlenül az alkotók és az előadók létszámától.

A zsűri:

A pályázatokat rangos szakmai zsűri: ismert előadóművészek, dalszerzők és a Fővárosi Nagycirkusz zenei vezetője közösen értékelik.

Nézz meg egy előadást az igazgatói páholyból!

Tekints meg egy előadást az igazgatói páholyból, meríts ihletet és írj egy bombajó számot!

A művek – illetve az inspiráló ötletek - születését a Fővárosi Nagycirkusz azzal is segíteni szeretné, hogy a szerzők jegyet igényelhetnek a nyári műsorunk, a szeptember 8-ig látható Repülőcirkusz egyik szabadon választható előadására a következő e-mail címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az előadás időpontok a következő oldalon találhatóak:

https://www.fnc.hu/musorunk/eloadas-idopontok

A kiválasztott előadás időpontja előtt legkésőbb egy héttel korábban kérjük az igényt elküldeni, csak a cirkusz által e-mailben visszaigazolt kéréseket tudjuk teljesíteni.

Felelősség kizárás

A pályázatban felmerülő, vagy adatfeltüntetésből származó hiányosságért (névelírás, téves adatközlés stb.) a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. (továbbiakban: Szervező) nem vállal felelősséget. A Pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során, vagy azt követően a Szervezőnek módjában áll ellenőrizni.

 

Adatkezelési szabályok:

A pályázat elsődleges célja a díjazott Pályázók nyereményben részesítése. A pályázat során a Szervező által gyűjtött személyes adatok kezelésének célja a nyertes Pályázók megállapítása, a nyertesség tényének, valamint a nyertes pályaművet benyújtó a nyertesség tényével együttesen történő közzététele esetlegesen névvel és arccal, akár a Szervező weboldalán, akár Facebook oldalán, a nyertes Pályázók településnevével együtt.

A részvétel elengedhetetlen előfeltétele a jelen Szabályzat alapos elolvasása. A Szervező minden esetben úgy tekinti, hogy a pályázat résztvevői a szabályzatot elolvasták. A résztvevők pályázati anyaguk megküldésével elfogadják a jelen Szabályzatot, és hozzájárulásukat adják a Szabályzatban meghatározott, a Pályázók által önkéntesen megadott személyes adatokkal végzett, a fentiekben kifejtett célokból történő adatkezeléshez. Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatkezelés jogalapja az érintettek előzetes tájékozott hozzájárulása. A Szervező által kezelt személyes adatok: a Pályázó vezetékneve, keresztneve, postacíme, e-mail címe, telefonszáma, illetve opcionálisan a Pályázó neve és arcképmása.

Az adatkezelés céljai a pályázat lebonyolítása (nyertesek megállapítása, értesítése, reklamációk kezelése, nyeremények átadása, nyertesek adatainak nyilvánosságra hozatala), valamint az e fejezetben megállapított promóciós tevékenység. A Szervező adatfeldolgozóként a következő személyt nevezi meg: Csicsely Zoltán.

A Szervező a pályázók által megadott személyes adatokat az e pontban megnevezett vállalkozáson és személyen kívüli harmadik személyek részére nem továbbítja, nem teszi hozzáférhetővé.

Az adatkezelés időtartama: 2019. július 1. – 2020. december 31.

Az érintettek jogorvoslati jogait a 2011. évi CXII. törvény tartalmazza. Az érintettek az adatvéEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. 1146. Budapest Állatkerti krt. 12/a postacímre küldött, a személyes azonosításukra alkalmas adataikat is tartalmazó levélben bármikor korlátozás nélkül, ingyenesen és indoklás nélkül visszavonhatják az adatkezeléshez adott hozzájárulásukat. Ebben az esetben személyes adatait a Szervező azonnali hatállyal törli. Amennyiben azonban a személyes adatok kezeléséhez történő hozzájárulásra a díjazottak megállapítását vagy/és a nyeremény átadását/felhasználását megelőzően kerül sor, az érintett pályázó helyett a Szabályzat rendelkezései szerint pótnyertes(eke)t kell megállapítani.

Szerzői jog:

A Pályázaton a pályaművek benyújtásával a Pályázó és valamennyi – a pályamű elkészítésében részt vevő – tagja nem kizárólagos engedélyt ad a Szervező részére, hogy a pályázaton benyújtott pályaművet – azok díjazásától függetlenül – a Szervező bármiféle területi vagy időbeli korlátozás nélkül díjmentesen felhasználja. A felhasználási engedély valamennyi ismert felhasználási módra a lehető legteljesebb mértékben kiterjed.

A pályamű benyújtásával a Pályázó kijelenti és szavatol azért, hogy a Szervező jogszerzése semmilyen tekintetben nincs akadályozva vagy korlátozva. A pályaművek felhasználásával kapcsolatos valamennyi, a Szervezővel szemben támasztott igényért az pályaművet benyújtója teljes egészében helytállási kötelezettséggel tartozik.


Letölthető melléklet

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink