RENDHAGYÓ ÓRÁK A CIRKUSZBAN

A cirkusz, mint hatékony nevelési-oktatási stratégia!

Rendhagyó óráink Repülőcirkusz előadásaink alatt is folytatódnak!

A megújuló magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi szakmai világ!
Az elmúlt két évben a Fővárosi Nagycirkusz azon munkálkodik, hogy közös gondolkodás, elemzés által megújítsa, újraértelmezze, korunkhoz frissítse ezt a csodát, amelyet cirkuszművészetnek nevezünk. Mindezt csakis a hagyományok ismeretével és tiszteletével lehet, a tradicionális elemeket megőrizve keressük az új utakat, lehetőségeket, szerepeket.

A rendhagyó órákat az előadások után tartjuk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.


 

A Fővárosi Nagycirkusz különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákra várja azokat az innovatív, kísérletező kedvű pedagógusokat és diákokat, akik nem megszokott körülmények között kívánják átadni, elsajátítani a tananyagot.

A Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgozunk fel a cirkuszművészet segítségével, az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Rendhagyó óráink regisztrációkötelesek, igényét, kérjük, minden esetben jelezze regisztrációs felületünkön még a jegyvásárlás előtt!

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak az a csoport tud részt venni az órán, akivel a koordinátor felvette a kapcsolatot, és kapott visszajelzést, hogy az órára még van szabad hely!

Regisztrációja után e-mailen fogja megkeresni Önt a megadott e-mail címen cirkuszunk pedagógiai koordinátora. A rendhagyó órák mindig az adott előadáson látottakra épülnek, így minden esetben műsorunk után tartjuk őket, időtartamuk 35-45 perc, így ennek megfelelően tervezzék a hazautat!

 

Rendhagyó óráink a Repülőcirkusz előadás alatt is folytatódnak!

A kompetencia alapú, projektmódszeres oktatás hatására könnyebben elsajátíthatók az ismeretek, könnyebben rögzülnek bizonyos szabályok, képletek, évszámok. A Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó óráinak célja, hogy minden érzékszervre egyszerre hassanak, bevonják és partnerként kezeljék a diákokat. A különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákon a Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgoznak fel a cirkuszművészet segítségével. Az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Simon Dániel: történelem/természetismeret

Az ég meghódítása

Alig valamivel több, mint száz éve emelkedtek levegőbe a Wright fivérek az első repülővel, 1903 december 17-én, azóta a repülés a mindennapjaink részévé vált. Az emberiséget persze mindig is foglalkoztatta a repülés, már daVinci is készített vázlatokat a levegőt meghódító masinákról, hogy a hőlégballonokról ne is beszéljünk! Hogyan vált a történelem során az emberek legmerészebb álmából a hétköznapok részévé? Közösen feltárjuk, miként jutott el az emberiség különböző történelmi korok alatt az ötleteléstől a megvalósításig és hódította meg a levegőt.

Időpontok: május 8, 9, 15, június 5

Számadó László: középiskolás matematika

Repülés, cirkusz, matematika!

Nem megszokott, hogy ez a három szó együtt szerepel! A Repülőcirkusz előadáshoz kapcsolódó rendhagyó matematikaórákon ez is lehetséges. Nem csak a repülés és a cirkusz lehet izgalmas! A porondon a matematika sem olyan, mint a tanteremben!

Időpontok: május 17, 24, 31, június 7

Vas Vivien: matematika felsősöknek

A matematika legfontosabb szabálya:
Ha túl könnyű, valamit elrontottál! Vagy még sem?!

A Fővárosi Nagycirkuszban úgy gondoljuk, amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el. Éppen ezért játékos, logikai feladatokkal várunk benneteket, melyeket csapatokban verseny keretek között oldhattok meg! És persze milyen verseny az, ahol nincs jutalom? Kíváncsi lettél? Gyere el hozzánk!

Időpontok: május 10, 22

Vas Vivien: kémia felsősöknek

Levegő-Föld-Tűz-Víz. Mind a négy őselem megjelent már a Fővárosi Nagycirkusz porondján. Most ismét megjelennek, de már nem produkcióként, hanem kémiai kísérletek által.

Gyere el hozzánk és kísérletezz kedvedre kisebb csoportokban. Próbálj ki mindent, és hidd el a magyarázat is érdekelni fog.

Időpontok: május 29

Boldizsár Gizi: alsós

Szeretnél részt venni egy közös nagy mesélésben? Szívesen megismernél, vagy esetleg kitalálnál olyan történetet, ami nem csak arról szól, hogy valaki hősnek születik, hanem arról is, hogyan lehet hátrányból előnyt kovácsolni, legyőzve egy kicsit magadat?

Ha igennel válaszolsz a kérdésekre, akkor itt a helyed a rendhagyó cirkuszi meseórán.

Időpontok: május 16, 23, 30, június 6

 

Regisztrációs lap


Közoktatási intézménye pontos adatai, ahonnan érkeznek:

MÁV kedvezmény igénybevétele:


captcha


A rendhagyó órák időtartalma 35-45 perc.

HELYSZÍN: Fővárosi Nagycirkusz (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/A.)

IDŐPONT: előadásaink után


 

RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

1. Töltse ki a jobb oldalt található regisztrációs felületet, és várja meg a koordinátor válaszlevelét, hogy a csoport részt tud venni az órán.

2. Foglaljon jegyeket a Repülőcirkusz  rendhagyó óra előtt tartott előadására, és jelezze ott is, hogy szeretne részt venni az előadás után a rendhagyó komplex órán is.

+36 1 343 9637

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, ha kérdése van az órát illetően,  vagy nem kapott a regisztrációjára pár napon belül választ keresse Kardos Katát, cirkuszpedagógiai koordinátorunkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Felhívjuk figyelmét, hogy óráinkat az órarendek szerint igyekszünk megtartani, de a változtatás jogát fenntartjuk, így előfordulhat, hogy nem a meghirdetett óra lesz - természetesen ez esetben figyelünk a korosztálynak megfelelő órák biztosítására!

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink