RENDHAGYÓ ÓRÁK A CIRKUSZBAN

A cirkusz, mint hatékony nevelési-oktatási stratégia!

Rendhagyó óráink a Csodagömb - Cirkuszi Nagykarácsony előadásaink után is folytatódnak!

A megújuló magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi szakmai világ!
Az elmúlt másfél évben a Fővárosi Nagycirkusz azon munkálkodik, hogy közös gondolkodás, elemzés által megújítsa, újraértelmezze, korunkhoz frissítse ezt a csodát, amelyet cirkuszművészetnek nevezünk. Mindezt csakis a hagyományok ismeretével és tiszteletével lehet, a tradicionális elemeket megőrizve keressük az új utakat, lehetőségeket, szerepeket.

A rendhagyó órákat az előadások után tartjuk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.


A Fővárosi Nagycirkusz 2016 őszétől különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákra várja azokat az innovatív, kísérletező kedvű pedagógusokat és diákokat, akik nem megszokott körülmények között kívánják átadni, elsajátítani a tananyagot.

A Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgozunk fel a cirkuszművészet segítségével, az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Azok az iskolás csoportok számára, akik részt vesznek rendhagyó óráinkon, a Magyar Köztársaság Kormánya biztosítja a díjmentes vasúti utazás igénybevételét. Amennyiben szeretne MÁV-kedvezményt igényelni, kérjük, jelezze részvételi szándékát rendhagyó órákon, Kardos Kata cirkuszpedagógiai referensünknek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, foglaljon jegyet az előadásra, és töltse ki MÁV utazási kedvezmény regisztrációs lapunkat.

Amennyiben valaki rendhagyó órát szeretne igényelni, kétféle lehetőség áll előtte:

I.) Az előadás előtt vagy után az iskola saját tanára tart egy 15-20 perces rendhagyó órát.

II.) Az általunk felkínált, kötött időpontos rendhagyó órák egyikére jelentkezik:

1.) 2017 november 15, szerda: Tarsoly Krisztina - Varázslat, csoda, a határaink átlépése

Talán egyetlen ünnepet sem várunk annyira, mint a karácsonyt. A várakozás és a vágyakozás annyira összefonódott az ünnepekkel, hogy már négy héttel korábban el kezdünk rá készülődni. Gyertyát gyújtunk advent első vasárnapján, illetve csokinaptárt veszünk. Ez nem csak hétköznapjainkat szövi át, de természetesen az irodalomban is megtalálható - erről szól Tarsoly Krisztina előadása.

2.) 2017 november 22, szerda: Boldizsár Gizi - Alsó tagozatos komplex óra

3.) 2017 november 24, péntek: Számadó László - Gömb, kör a porondon

4.) 2017 november 29, szerda: Tarsoly Krisztina - Varázslat, csoda, a határaink átlépése

Talán egyetlen ünnepet sem várunk annyira, mint a karácsonyt. A várakozás és a vágyakozás annyira összefonódott az ünnepekkel, hogy már négy héttel korábban el kezdünk rá készülődni. Gyertyát gyújtunk advent első vasárnapján, illetve csokinaptárt veszünk. Ez nem csak hétköznapjainkat szövi át, de természetesen az irodalomban is megtalálható - erről szól Tarsoly Krisztina előadása.


A további időpontok pontosítása hamarosan várható az oldalon.  


A rendhagyó órák időtartalma 35-45 perc.

HELYSZÍN: Fővárosi Nagycirkusz (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/A.)

IDŐPONT: előadásaink után

 


RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

Foglaljon jegyeket a Csodagömb - Cirkuszi Nagykarácsony című előadásunk egyikére, és jelezze, hogy szeretne részt venni az előadás után a rendhagyó komplex órán is.

+36 1 343 9637

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, keresse Kardos Katát, cirkuszpedagógiai referensünket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

2017 októberétől a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai programjára is biztosítja a Magyar Köztársaság Kormánya a díjmentes vasúti utazás igénybevételét az iskolás csoportok számára. A kedvezményről bővebben itt olvashat.

 

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink