RENDHAGYÓ ÓRÁK A CIRKUSZBAN

A cirkusz, mint hatékony nevelési-oktatási stratégia!

Rendhagyó óráink Cirkuszi ArtFordító előadásaink alatt is folytatódnak!

A megújuló magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi szakmai világ!
Az elmúlt másfél évben a Fővárosi Nagycirkusz azon munkálkodik, hogy közös gondolkodás, elemzés által megújítsa, újraértelmezze, korunkhoz frissítse ezt a csodát, amelyet cirkuszművészetnek nevezünk. Mindezt csakis a hagyományok ismeretével és tiszteletével lehet, a tradicionális elemeket megőrizve keressük az új utakat, lehetőségeket, szerepeket.

A rendhagyó órákat az előadások után tartjuk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.


 

A Fővárosi Nagycirkusz 2016 őszétől különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákra várja azokat az innovatív, kísérletező kedvű pedagógusokat és diákokat, akik nem megszokott körülmények között kívánják átadni, elsajátítani a tananyagot.

A Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgozunk fel a cirkuszművészet segítségével, az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Rendhagyó óráink regisztráció kötelesek, igényét kérjük minden esetben jelezze regisztrációs felületünkön még a jegyvétel előtt!

Regisztrációja után e-mailen fogja megkeresni Önt a megadott e-mail címen cirkuszunk pedagógiai koordinátora. A rendhagyó órák mindig az adott előadáson látottakra épülnek, így minden esetben műsorunk után tartjuk őket, időtartamuk 35-45 perc, így ennek megfelelően tervezzék a hazautat!

 

Rendhagyó óráink a Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadás alatt is folytatódnak!

A kompetencia alapú, projektmódszeres oktatás hatására könnyebben elsajátíthatók az ismeretek, könnyebben rögzülnek bizonyos szabályok, képletek, évszámok. A Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó óráinak célja, hogy minden érzékszervre egyszerre hassanak, bevonják és partnerként kezeljék a diákokat. A különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákon a Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgoznak fel a cirkuszművészet segítségével. Az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban műsorunk során a következő rendhagyó órákat tartjuk:

Vas Vivien kémia órája mindenkinek, aki tanul, vagy tanult kémiát:

Tüzes kémia egy csipetnyi csillámmal fűszerezve

Talán a kémia egyik legkedveltebb része a kísérletezés. A rendhagyó órán különböző kísérletek lesznek láthatóak, melyeket a diákok saját kezűleg próbálhatnak ki csapatokban. Készítettél már lávalámpát otthon, vagy láttál már égő vizet? Ha nem, és kíváncsi vagy, gyere el erre az órára, mert még sok más kísérlet is vár rád.

Időpont: november 8. csütörtök

 

Számadó László - matematika középiskolásoknak:

Matematikai kaland a Cirkuszban

Egy csodálatos előadás után matematika a Fővárosi Nagycirkuszban?

Elég hihetetlennek hangzik, de igaz!

Hogyan kapcsolható össze a cirkusz a matematikával?

Ha egy kicsit is kíváncsi vagy a válaszra, akkor el kell jönnöd egy rendhagyó matematikaórára. A közös gondolkodás során a te ötleteidre is szükségünk lesz, a te fejedből is kipattanhat egy szikra, és ismerjük a mondást: Kis szikrából is nagy tűz lehet!

Időpontok: november 9. péntek, november 16. péntek, november 21. szerda és november 30. péntek

 

Boldizsár Gizi - alsó tagozatosoknak:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg vaskályha. Ez nem egy szokványos vaskályha volt ám, mert különleges lények laktak benne, a szikramanók. Egy napon mindannyian felkerekedtek, hogy szerencsét próbáljanak a nagy világban. Ha Ti is kíváncsiak vagytok a szikramanók izgalmas kalandjaira, gyertek el a cirkuszba. Egy rendhagyó órán találkozhattok a szikramanókkal is és megtudhatjátok, hogy vajon visszajutnak-e a régi, kedves vaskályhába.

Időpontok: november 14. szerda, november 22. csütörtök és november 28. szerda (a december 5. szerdai időpont már betelt)

 

Vas Vivien matematika órája felső tagozatosoknak

Kedves Matematika! Próbálkozhatsz, de úgy sem foglak megszeretni! Vagy mégis?

Nem hagyományos tanóra keretei között, játékosan, csapatokban oldunk meg logikai feladványokat. Ezek inkább a hétköznapokhoz kapcsolható, könnyebb-nehezebb cirkuszos témájú feladatok. Az óra verseny formájában zajlik, ami talán még jobban megmozgatja a diákok fantáziáját, hiszen ki ne szeretne győzni? Mint tudjuk, a cirkuszban bármi megtörténhet, TALÁN még a matekot is megszereted? Ha felkeltettük az érdeklődésed, gyere el!

Időpontok: november 23. péntek és december 6. csütörtök

 

 


A rendhagyó órák időtartalma 35-45 perc.

HELYSZÍN: Fővárosi Nagycirkusz (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/A.)

IDŐPONT: előadásaink után


 

RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

Foglaljon jegyeket a Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban egyik előadására, és jelezze, hogy szeretne részt venni az előadás után a rendhagyó komplex órán is.

+36 1 343 9637

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, keresse Kardos Katát, cirkuszpedagógiai koordinátorunkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Regisztrációs lap


Közoktatási intézménye pontos adatai, ahonnan érkeznek:

MÁV kedvezmény igénybevétele:


captcha

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink