RENDHAGYÓ ÓRÁK A CIRKUSZBAN

A cirkusz, mint hatékony nevelési-oktatási stratégia!

Rendhagyó óráink Főnix - Tűzcirkusz előadásaink alatt is folytatódnak!

A megújuló magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi szakmai világ!
Az elmúlt másfél évben a Fővárosi Nagycirkusz azon munkálkodik, hogy közös gondolkodás, elemzés által megújítsa, újraértelmezze, korunkhoz frissítse ezt a csodát, amelyet cirkuszművészetnek nevezünk. Mindezt csakis a hagyományok ismeretével és tiszteletével lehet, a tradicionális elemeket megőrizve keressük az új utakat, lehetőségeket, szerepeket.

A rendhagyó órákat az előadások után tartjuk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.


 

A Fővárosi Nagycirkusz különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákra várja azokat az innovatív, kísérletező kedvű pedagógusokat és diákokat, akik nem megszokott körülmények között kívánják átadni, elsajátítani a tananyagot.

A Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgozunk fel a cirkuszművészet segítségével, az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Rendhagyó óráink regisztráció kötelesek, igényét kérjük minden esetben jelezze regisztrációs felületünkön még a jegyvétel előtt!

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak az a csoport tud részt venni az órán, akivel a kooridnátor felvette a kapcsolatot, és kapott visszajelzést, hogy az órára még van szabad hely!

Regisztrációja után e-mailen fogja megkeresni Önt a megadott e-mail címen cirkuszunk pedagógiai koordinátora. A rendhagyó órák mindig az adott előadáson látottakra épülnek, így minden esetben műsorunk után tartjuk őket, időtartamuk 35-45 perc, így ennek megfelelően tervezzék a hazautat!

 

Rendhagyó óráink a Főnix – Tűzcirkusz előadás alatt is folytatódnak!

A kompetencia alapú, projektmódszeres oktatás hatására könnyebben elsajátíthatók az ismeretek, könnyebben rögzülnek bizonyos szabályok, képletek, évszámok. A Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó óráinak célja, hogy minden érzékszervre egyszerre hassanak, bevonják és partnerként kezeljék a diákokat. A különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákon a Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgoznak fel a cirkuszművészet segítségével. Az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Simon Dániel: Vulkán – tűz, ami pusztít és életet ad

Szereted a természetet? Érdekelnek a vulkánok, a természet lenyűgöző csodái?

Látogass el a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol egy rendhagyó óra kereteiben mindent megtudhattok, amit a tűzhányókról tudni érdemes! A foglalkozás során játékos keretek között ismerhetitek meg a mi is az a vulkán, hogyan működik és milyen hatással van környezetünkre. Élményekkel gazdagodva, szórakoztató kísérletek mellett mélyíthetitek el a tűzhányókkal kapcsolatos tudásotokat.

Korosztály: felső tagozatosok és középiskolások

Időpontok: január 30. (szerda) és 31. (csütörtök), február 6. (szerda), 13. (szerda) és 27. (szerda), valamint március 7. (csütörtök)

 

Számadó László: Tűz – Főnix – Matematika nagyobbaknak

A Főnix az újjászületést, a megújulást szimbolizáló ősi, mitikus madár, aki ha megérzi végzetét, máglyát rak, és a tűzben elégve ismét fiókává válik.

Mi köze a Főnixnek a matematikához?

Mit keres a matek a cirkuszban?

Ezekre a kérdésekre is megkapjuk a választ a Főnix – Tűzcirkusz előadás utáni rendhagyó matematikaórákon.

És lehet, hogy a matematikáról alkotott véleményünk is megújul!

Korosztály: felső tagozatosok és középiskolások

Időpontok: február 1. (péntek) és 20. (szerda - felső tagozatos osztály, megtelt), valamint március 1. (péntek - középiskola érettségiző osztály)

 

Boldizsár Gizi - "Tüzet viszek, lángot viszek..."

Szeretnél részt venni egy közös nagy körjátékban? Szívesen megismernéd azokat a történeteket, amiket a régen élt emberek meséltek egymásnak a tűz körül ülve?

Ha igennel válaszolsz a kérdésekre, akkor itt a helyed a rendhagyó cirkuszi órán.

Korosztály: alsó tagozatosok

Időpontok: február 7. (csütörtök), 14. (csütörtök), 21. (csütörtök) és 28. (csütörtök)

 

Vas Vivien - Kémia nagyobbaknak

Hallasz egy kémiával kapcsolatos viccet és semmi reakció?
Nem érted a kémiát és a kísérleteken kívül semmit sem szeretsz?
Vagy szereted, de az iskolában túl kevés idő jut rá?
Gyere el hozzánk és kísérletezz kedvedre kisebb csoportokban. Próbálj ki mindent, és hidd el a magyarázat is érdekelni fog.
Láttál már égő gyertyát? És égő vizet?
Ha valamelyik kérdésre a válaszod nem, jelentkezz bátran, és gyere el az órára.

Az órán maximum 40 fővel lehet részt venni!

Korosztály: felső tagozatosok és középiskolások

Időpontok: február 8. (péntek) és 22. (péntek)

 

Vas Vivien - Matek felsősöknek

A matematika legfontosabb szabálya: Ha túl könnyű, valamit elrontottál! Vagy még sem?!

A Fővárosi Nagycirkuszban úgy gondoljuk, amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el. Éppen ezért játékos, logikai feladatokkal várunk benneteket, melyeket csapatokban verseny keretek között oldhattok meg! És persze milyen verseny az, ahol nincs jutalom? Kíváncsi lettél? Gyere el hozzánk!

Korosztály: felső tagozatosok

Időpontok: február 15. (péntek) és március 6. (szerda)

 


A rendhagyó órák időtartalma 35-45 perc.

HELYSZÍN: Fővárosi Nagycirkusz (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/A.)

IDŐPONT: előadásaink után


 

RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

1. Töltse ki a jobb oldalt található regisztrációs felületet, és várja meg a koordinátor válaszlevelét, hogy a csoport részt tud venni az órán.

2. Foglaljon jegyeket a Főnix - Tűzcirkusz  rendhagyó óra előtt tartott előadására, és jelezze ott is, hogy szeretne részt venni az előadás után a rendhagyó komplex órán is.

+36 1 343 9637

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, ha kérdése van az órát illetően,  vagy nem kapott a regisztrációjára pár napon belül választ keresse Kardos Katát, cirkuszpedagógiai koordinátorunkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Regisztrációs lap


Közoktatási intézménye pontos adatai, ahonnan érkeznek:

MÁV kedvezmény igénybevétele:


captcha

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink