RENDHAGYÓ ÓRÁK A CIRKUSZBAN

A cirkusz, mint hatékony nevelési-oktatási stratégia!

Rendhagyó óráink a Győztesek karneválja a cirkuszban előadásaink után is folytatódnak!

A megújuló magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi szakmai világ!
Az elmúlt másfél évben a Fővárosi Nagycirkusz azon munkálkodik, hogy közös gondolkodás, elemzés által megújítsa, újraértelmezze, korunkhoz frissítse ezt a csodát, amelyet cirkuszművészetnek nevezünk. Mindezt csakis a hagyományok ismeretével és tiszteletével lehet, a tradicionális elemeket megőrizve keressük az új utakat, lehetőségeket, szerepeket.

A rendhagyó órákat az előadások után tartjuk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.


 

A Fővárosi Nagycirkusz 2016 őszétől különleges, a cirkuszművészet eszközeire épülő tanórákra várja azokat az innovatív, kísérletező kedvű pedagógusokat és diákokat, akik nem megszokott körülmények között kívánják átadni, elsajátítani a tananyagot.

A Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó, az oktatási tematikához szorosan illeszkedő témákat dolgozunk fel a cirkuszművészet segítségével, az órák során a diákok az elméleti tananyag mellett megismerkedhetnek azzal a gyakorlati tudással, amely a fizika, matematika, biológia, magyar nyelv és irodalom definícióinak és képleteinek cirkuszi közegben való alkalmazása során tapasztalható, észlelhető.

Február 9., péntek: Matematika gimnazistáknak: számok a manézsban (korosztály: 14 és 18 között)

Február 15., csütörtök: Ló a porondon: a résztvevők a ló viselkedéséről, mozgásáról, jellemzőiről és tartásáról tudhatnak meg több információt.

Február 16., péntek: Matematika felső tagozatosoknak: számok a manézsban (korosztály: 12 és 14 között)

Február 21, szerda: Farsang: előadás a télbúcsúztatás hagyományáról (korosztály: 7 és 12 év között)

Február 28, szerda: Farsang: előadás a télbúcsúztatás hagyományáról (korosztály: 7 és 12 év között)

Március 1., csütörtök: Ló a porondon: a résztvevők a ló viselkedéséről, mozgásáról, jellemzőiről és tartásáról tudhatnak meg több információt.

Március 8., csütörtök: Ló a porondon: a résztvevők a ló viselkedéséről, mozgásáról, jellemzőiről és tartásáról tudhatnak meg több információt.

 

Rendhagyó óráink a Lúdas Matyi a cirkuszban előadás alatt is folytatódnak!

Március 21: Rendhagyó óra házi állatokról (korosztály: 7 és 12 év között)

Március 22: Ló a porondon: a résztvevők a ló viselkedéséről, mozgásáról, jellemzőiről és tartásáról tudhatnak meg több információt.

Március 23: Matematika a porondon 12 éves kortól

 

 


A rendhagyó órák időtartalma 35-45 perc.

Várható vége 18:00 - 18:10

HELYSZÍN: Fővárosi Nagycirkusz (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/A.)

IDŐPONT: előadásaink után

A manézs jelenleg homokkal van feltöltve, így zárt cipőt javasolunk. Kérjük, a korosztálynak megfelelő órákra jelentkezzenek csoportjukkal. Egy rendhagyó órára maximum 100 főt tudunk fogadni.


 

RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

Foglaljon jegyeket a Győztesek karneválja a cirkuszban című előadásunk egyikére, és jelezze, hogy szeretne részt venni az előadás után a rendhagyó komplex órán is.

+36 1 343 9637

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, keresse Kardos Katát, cirkuszpedagógiai koordinátorunkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Regisztrációs lap


Közoktatási intézménye pontos adatai, ahonnan érkeznek:

MÁV kedvezmény igénybevétele:


captcha

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink